W. Browderis, pats save vadinantis didžiausiu Rusijos prezidento Vladimiro Putino priešu, vykdo kovos su korupcija kampaniją, skirtą teisininkui Sergejui Magnickiui atminti. S. Magnickis buvo atskleidęs Rusijos pareigūnų vykdytą mokestinio sukčiavimo schemą, kuri jiems leido pasisavinti 230 mln. JAV dolerių. Netrukus po to teisininkas atsidūrė kalėjime, kur 2009 metais mirė.

W. Browderis ilgą laiką vadovavo Maskvoje veikusiai stambiai investicinei įmonei, tačiau po kurio laiko susikivirčijo su valdžia ir už akių buvo nuteistas dėl kaltinimų mokesčių vengimu ir tyčiniu įmonės bankrotu.

Rusijos generalinės prokuratūros atstovas Nikolajus Atmonjevas žurnalistus informavo, kad penktadienį W. Browderio atžvilgiu buvo pradėtas naujas tyrimas. Jis susijęs su įtarimais, kad W. Browderis buvo įkūręs ir vadovavo „tarptautinei nusikalstamai grupuotei“.

Jei būtų pripažintas kaltu, jam grėstų iki 20 metų nelaisvės, pridūrė N. Atmonjevas.

Be kita ko, pasak prokuratūros atstovo, esama versijos, kad W. Browderis privertė S. Magnickį sulaužyti priesaiką ir todėl buvo suinteresuotas teisininko mirtimi.

Generalinės prokuratūros atstovas spaudai Aleksandras Kurenojus naujienų agentūrai AFP sakė, kad S. Magnickis buvo apnuodytas medžiaga, kurioje buvo aliuminio, ir „labai tikėtina“, jog už tai buvo atsakingas W. Browderis, norėjęs „nuslėpti nusikaltimus, kuriuos įvykdė Rusijoje“.

Pats W. Browderis tviteryje atmetė tokius įtarimus, teigdamas, kad jie „mažų mažiausiai kafkiški“.