Negavo nė naujos mokslo laboratorijos, kurioje vis dar smalsūs trylikamečių protai, begliaudydami pasaulio paslaptis, nustėrsta iš nuostabos ir netikėtumo. Nevažiuoja jų klasė ir į madingas dabar pažintines ekskursijas. Ne, ne tai. Jų mokytojai kelias dienas streikavo, gal dar ir kita savaitę streikuos, o mokiniai mokyklos salėje žiūri filmus! Tikrai, ko nesidžiaugti tokiu užsiėmimu mokykloje?

Daugelis mūsų mokyklos mokytojų – tikrai nuostabūs, ne rutiniški, atsidavę savo darbui žmonės. Tikrai nelengva jų profesija, didelė atsakomybės našta. O atlyginimas dar toli gražu ne toks, koks galėtų būti mokytojo atlyginimas. Šiemet netekome vienos patyrusios, geros mokytojos – nusipirko licenciją ir priima mokinius į namus. Sako, uždirba daugiau, negu, kad gaudavo mokykloje. O mokykla, kurią lanko sūnus, laikoma gera, mokinių čia anaiptol netrūksta, taigi, manyčiau, kad ir darbo krūvis, ir atlyginimas nėra mažiausi.

Suprantu mokytojus, bet esu ir už savo sūnų, kuriam daroma akivaizdi skriauda. Streiką paskelbę mokytojai nieko nepraranda, o mokiniai? Kodėl jis turės mokytis dvigubai sparčiau, dvigubai daugiau, kai mokytojai vėl sugrįš į klases? Jeigu ruošiamasi streikuoti savaitę ar net ilgiau, kaip kad kalbama, tai kas ištaisys mokinių spragas? Sakysite, nieko tokio, kelios tos dienos. Bet dar pridėkime atostogas, pridėkim dienas, kai neduokdie, susirgs, išeina ne taip jau ir mažai per mokslo metus.

Apmaudu, kad prarandamas, veltui švaistomas laikas, kai kiti mokiniai, kurių mokytojai nestreikuoja, ramiai sau mokosi toliau. Apmaudu, kad mokytojai pasirinko tokį radikalų būdą atkreipti dėmesį. Juk mokytojų streikas tiesiogiai atsiliepia ir jų mokiniams.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Atsidūrėte panašioje situacijoje? Norite išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt arba spauskite apačioje.