„Tokio sąrašo Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) neturėjo, neturi ir neturės. Kaip jau ne kartą esu minėjęs, reformuojant sveikatos sistemą, nebus uždaryta nei viena ligoninė. Tokių tikslų ir planų nėra!“, – feisbuke rašė A. Veryga.

Pasak jo, vienas iš sveikatos sistemos reformos tikslų yra peržiūrėti mūsų šalies įstaigų teikiamų paslaugų paketą ir perprofiliuoti įstaigas taip, kad šalia jų esantys gyventojai galėtų gauti kokybiškas ir saugias gydymo paslaugas, kurios, be abejo, turėtų būti suteikiamos kuo operatyviau, nei dabar.

„Tai yra vadinamoji „Fake news“, kurią, esu tikras, sukūrė opozicija, siekdama dirbtinai sukelti sąmyšį, žmonių nepasitenkinimą, kurti negatyvų foną taip diskredituojant pačią sveikatos reformos idėją. Nenustebčiau, jei šią tariamą lentelę, kurią žiniasklaidai pateikė kaip esą ministerijos, sumodeliavo ne kas kitas, o Seimo sveikatos reikalų komiteto nariai iš opozicijos!“, – piktinosi A. Veryga.

Taip ministras sureagavo į DELFI gautą neoficialią ministerijos specialistų analizę, iš kurios matosi, kokioms ligoninėms kiltų sunkumų išlikti, jeigu būtų pritarta, kad ligoninės turi atitikti atitinkamus kriterijus. Plačiau apie tai galima skaityti čia.