Besitraukiantis kritulių laukas pirmoje dienos pusėje dar kabins Alytaus ir Vilniaus regionus, iš debesų kris negausi šlapdriba besikaitaliojanti su silpnu lietumi. Žvarbus, apysmarkis vėjas pūs iš šiaurės rytų, rimti pradės tik vakarėjant. Temperatūra pasiskirstys tarp 1-5 laipsnių šilumos, šilčiausia bus prie jūros ir Tauragės bei Marijampolės apskrityse.

Antradienį žymesnių kritulių nenumatoma, bet ir pragiedrulių šią parą vargu ar sulauksime. Naktį šalies pietuose iš niūrių debesų kai kur krentant dulksnai ar pavienėms snaigėms, tikėtina, kad susidarys silpna lijundra, o kelius vietomis slidins plikledis. Temperatūra artėjant rytui daugelyje rajonų svyruos apie 0 laipsnių, Žemaitijoje atšals iki 2 laipsnių šalčio. Dieną temperatūra vėl taps teigiama – 0-4 laipsniai šilumos. Šiaurės rytų, rytų vėjas susilpnės iki vidutinių reikšmių, 4-9 m/s.

Trečiadienį anticiklono centras artės prie Lietuvos. Kritulių tikimybė sumažės iki minimumo. Vėjas nurims. Debesų sluoksnis plonės, kai kuriuose rajonuose ir praplyš. Naktį daugiau pragiedrulių pasirodys ties Telšių, Šiaulių, Panevėžio regionais, tad ir termometrai čia rodys žemiausia – 4-5 laipsnių šalčio temperatūrą. Šalies pietuose debesys vis dar neleis temperatūrai nukristi žemiau 0-3 laipsnių šalčio. Dieną galimybę ilgiau pasidžiauti saule turės Vakarų Lietuvos gyventojai, šiose vietovėse ji orą įšildys iki 0-3 laipsnių šilumos. Rytiniuose ir šiaurės rytiniuose rajonuose net įdienojus išsilaikys apie 1 laipsnį šalčio.

Ketvirtadienį kritulių nenumatoma. Vėjas išliks silpnas. Plūstelėjus šiek tiek šiltesniam orui vietomis formuosis rūkas, o su juo tikėtina ir silpna lijundra, kurios pasekmė bus kai kuriuos kelių ir šaligatvių ruožus padengiantis plikledis. Didesnė rūko ir žiemiškų reiškinių tikimybė – Šiaurės Lietuvoje. Naktį temperatūra pasiskirstys maždaug nuo 1 iki 4 laipsnių šalčio. Debesuotą dieną temperatūra sulauksime nuo 2 laipsnių šalčio iki 2 laipsnių šilumos.

Penktadienį menki šilumos atgarsiai išblės. Nestiprus vėjas suksis iš pietų. Naktį dar pasirodys pavieniai rūkai, kurie greitai sklaidysis, dangus ims giedrėti. Naktį oras atšals iki 1-6 laipsnių šalčio, dieną termometrai rodys nuo 1 laipsnio šalčio rytiniuose rajonuose iki 4 laipsnių šilumos pajūryje.

Šeštadienio naktis bus šalta, o dieną atkeliavę mišrūs krituliai atneš ir šiltesnę oro masę, kurios poveikis atsiskleis per aukštesnę sekmadienio temperatūrą.