Policijai apie eismo įvykį Piliuonos g. pranešta 15.57 val. Avarija įvyko, kai „Volvo“ išvažiavo į priešingos krypties eismo juostą ir susidūrė su „Toyota“. Pastarajame automobilyje buvo trys mažamečiai (apie 8 metukų) vaikai.

Avarijos kaltininkas buvo akivaizdžiai neblaivus, be to, agresyvus - jis užsipuolė „Toyota“ vairuotoją. Paskui bandė pasišalinti iš įvykio vietos, bet pilietiški žmonės jį sulaikė ir perdavė atvykusiems policininkams. Bet net ir tada jis nenusiramino: toliau elgėsi agresyviai, nepakluso teisėtiems pareigūnų reikalavimams, todėl buvo surakintas antrankiais ir paklupdytas. Jaunam vyrui (gim. 1992 m.) nustatytas vidutinis girtumas - 1,64 prom.

„Toyota“ vairuotojas buvo blaivus. Su juo važiavo trys mažamečiai vaikai. Susidūrimas buvo toks, kad iš „Toyota“ priekio nieko neliko, net sudužo galinis stiklas. Vairuotojas liko sveikas, bet visi trys mažyliai greitosios pagalbos automobiliais išvežti į ligoninę. Pasak pareigūnų, vienas iš vaikų akivaizdžiai sužalotas (pavojaus gyvybei nėra), kiti du išvežti apžiūrai.

Į ligoninę išvežtas ir girtas „Volvo“ vairuotojas.

Kauno apskrities policijos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 281 str. 7 d. Už vairavimą neblaiviam, kuomet kraujyje daugiau nei 1,5 prom. alkoholio, gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki vienerių metų.