Anot jo, per būsimą susitikimą JAV prezidentas Donaldas Trumpas ir Kinijos prezidentas Xi Jinpingas geriausiu atveju sutars dėl pagrindo, kuriuo remiantis vyks tolesnės derybos dėl prekybos.

Dviejų valstybių vadovai, kaip manoma, susitiks per Didžiojo dvidešimtuko (G20) aukščiausiojo lygio susitikimą, kuris įvyks Buenos Airiuose lapkričio 30–gruodžio 1 dienomis.

„Asmeninis prezidento Trumpo ir prezidento Xi susitikimas per G20 aukščiausiojo lygio susitikimą Argentinoje bus didelis įvykis. Visa kita tėra tik pasirengimas tam susitikimui“, – pareiškė W. Rossas.

Jis mano, kad iki sausio mėnesio didesnės pažangos nebus pasiekta. „Iki sausio mėnesio mes tikrai neturėsime visaverčio oficialaus susitarimo“, – pareiškė prekybos sekretorius.

„Negalima manyti, kad du prezidentai ims svarstyti intymias smulkmenas – kiek suskystintų gamtinių dujų (SGD), kiek to ir ano. Bus aptariama bendra padėtis, tačiau jeigu viskas klostysis gerai, bus padėtas pagrindas ateičiai“, – pareiškė W. Rossas.

Jis yra įsitikinęs, kad JAV ir Kinija anksčiau ar vėliau pasieks susitarimą prekybos klausimais.

„Galiausiai susitarimas bus sudarytas ir ne taip jau svarbu, ar jis bus pasirašytas didžiajame asmeniniame dviejų prezidentų susitikime, ar kokią nors kitą dieną“, – pareiškė JAV prekybos departamento vadovas.

Paklaustas, ar rengiamasi įvesti muitus importuojamiems automobiliams ir jų dalims, W. Rossas išsisuko nuo tiesaus atsakymo, tačiau pažymėjo, kad sprendimą, ar reikėtų imtis tokių priemonių, D. Trumpas priims atėjus tinkamam metui.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)