„Aš niekada nepasitrauksiu, niekada“, - pabrėžė jis, komentuodamas pastarosiomis dienomis skambančius reikalavimus atsistatydinti iš ministro pirmininko pareigų.

Jis padėkojo už paramą Čekijos prezidentui Milošui Zemanui. Valstybės vadovas ketvirtadienio vakarą Prahos televizijos kanalui „Barrandov“ pareiškė, kad vėl patikės A. Babišui sudaryti ministrų kabinetą, jeigu parlamento žemieji rūmai opozicijos reikalavimu atstatydins vyriausybę.

Čekijoje jau kelias dienas nerimsta skandalas dėl vyriausybės vadovo. Jam dingstį davė portalo „Seznam“ reportažas, kuriame buvo teigiama, jog A. Babišas trukdė policijai apklausti savo 35 metų sūnų iš pirmosios santuokos Andrejų Babišą jaunesnįjį, fiktyvų savininką jo bendrovės „Čapi hnizdo“ („Gandro lizdas“), kuri apgaule gavo 2 milijonus eurų dotacijų iš ES fondų. A. Babišas jaunesnysis reporteriams teigė, kad vienas iš jo įtakingo tėvo kompanijos darbuotojų jį prievartą buvo išvežęs į Krymą.

Opozicija parlamente turi 92 iš 200 vietų. Kad būtų pareikštas nepasitikėjimas vyriausybe, reikalingi 101 deputato balsai. ANO ir vyriausybinei koalicijai priklausanti Čekijos socialdemokratų partija turi 93 vietas. Vyriausybę taip pat remia komunistai, kurių frakciją sudaro 15 deputatų.