Ingredientai

karamelizuoto pieno (kambario temperatūros) 400 g
tepamo sūrio „Philadelphia“ (kambario temperatūros) 400 g
šalto pieno 400 ml
karšto vandens 100 ml
tirpios kavos 2 a. š.
juodojo šokolado (papuošimui) 100 g
Porcijos: 8
Chocotorta – tai Argentinoje populiarus sausainių, karamelizuoto pieno ir kreminio sūrio desertas. Paruošti šį tortą užtrunka labai mažai laiko, tereikia kelių ingredientų, o skonis mažai kuo skiriasi nuo tortų, prie kurių reikia sugaišti valandų valandas.

Gaminimo eiga

Pamačiusi, kaip gardžiai šis tortas atrodo ir koks paprastas pagaminimas, iškart nusprendžiau išmėginti. Kadangi man nesinorėjo labai drėgno ir kreminio torto, kremo sluoksnius tepiau plonai. Bet jeigu norite daugiau kremo ir mažiau sausainių – tepkite kremą storais sluoksniais. Tirpios kavos naudoti taip pat nebūtina, tai tiesiog skonio reikalas. Į kremą galite įmaišyti šiek tiek brendžio ar konjako, tačiau jei tortą skanaus vaikais, tuomet, be abejo, alkoholio nenaudokite. Torto puošimas priklauso visiškai nuo jūsų, galite tortą palikti ir nepuoštą arba pasilikite šiek tiek kremo ir prieš patiekdami juo aptepkite torto viršų ir kraštus.

1. Karštą vandenį sumaišome su tirpia kava. Paliekame pravėsti.

2. Viename inde su elektriniu plaktuvu suplakame karamelizuotą pieną ir tepamą sūrį. Plakame, kol nelieka gumulėlių.

3. Į kitą dubenį supilame pieną, sumaišome su kava.

4. Formą, kurioje formuosite tortą, ištiesiame maistine plėvele. Aš naudojau apvalią 24 cm skersmens formą, bet puikiai tiks tiek apvali, tiek keturkampė forma. Formos dugną ištepame labai plonu kremo sluoksniu.

5. Kiekvieną sausainį mirkome pieno–kavos mišinyje ~6–10 sekundžių, tada dėliojame ant formos dugno. Jei reikia, sausainius sulaužykite, kad padengtumėte formos dugną vienu sluoksniu. Ant sausainių tepame sluoksnį kremo (storą ar ploną sluoksnį – kaip labiau patinka, aš tepiau plonesnį), tada dedame sausainių sluoksnį, vėl kremo sluoksnį ir taip suformuojame visą tortą. Viršutinis sluoksnis turėtų būti sausainių. Tortą uždengiame maistine plėvele ir paliekame šaldytuve pernakt ar bent 4 valandoms.

6. Kai tortas sustingsta, nuimame plėvelę, apverčiame torto formą ant lėkštės ir nuimame kitą plėvelę. Jei reikia, išlyginame kraštus.

7. Šokoladą sutarkuojame, apibarstome torto viršų ir šonus.

Skanaus!

Pastabos:

  • Torto kremo sluoksnius galite tepti storai, tuomet tortas bus drėgnesnis.
  • Jei nemėgstate kavos, galite jos nenaudoti (tuomet naudokite tik pieną).
  • Vietoj pieno taip pat galite naudoti kavą su alkoholiu (romu, konjaku ar pan.
Tinklaraštis „Lithuanian in the USA“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai