Airijos naujienų portale skelbiama, kad į šį nusikaltimą įsipainioję ir du olandai. Cituojant Lietuvos policiją taip pat teigiama, kad Renault Megane automobilis buvo rastas Prancūzijoje ir vėliau atgabentas į Baltijos šalis. Vėliau ši transporto priemonė buvo sudeginta iš karto po nusikaltimo.

Lietuvos policija teigė, kad nusikaltimui buvo ruošiamasi ir žudikas į šalį pateko naudojant automobilį ir lėktuvą. Per du mėnesius Imre Arakas laikas nuo laiko atvykdavo į šalį tuo pačiu automobiliu, rašoma independent.ie.

Rašoma, kad nusikaltėlių pasaulyje puikiai pažįstamas D. Bugavičius tuomet buvo kartu su Lietuvos pop žvaigžde Vita Jakutiene. Būtent jai sėdint automobilyje vyras buvo nušautas. Minima ir tai, kad palaikydama romantiškus santykius su D. Bugavičiumi moteris buvo ištekėjusi už dabartinio savo vyro.

Šiuo metu jis kali padidinto saugumo Portlišo kalėjime.

DELFI jau rašė, kad iš Estijos kilęs samdomas žudikas I. Arakas – gerai žinomas Estijos pareigūnams, jo pavardė daugybę kartų mirgėjo kriminalinėse kronikose. Šiuo metu Airijos kalėjime esantis vyras yra net pramintas „mėsininku" – užsienio žiniasklaidoje skelbiama, kad jis gali būti susijęs su daugybe nusikaltimų Estijoje, o žiaurūs išpuoliai įvykdyti po Sovietų Sąjungos žlugimo, kai Taline valdžią buvo perėmę organizuoto nusikalstamo pasaulio atstovai.

Skelbiama, kad jis dar 1979 m. buvo nuteistas 15 metų laisvės atėmimo bausme, nes su bendrais pagrobė trylika pistoletų ir tūkstančius šaudmenų. Subyrėjus Sovietų Sąjungai I. Arakas grįžo į tėvynę ir vėl čia pasižymėjo – pas vyrą vėl buvo rasta ginklų. Ne kartą į konfliktus su mafijos atstovais įsivėlęs I. Arakas netrukus turėjo palikti namus – buvo pasikėsinta į jo gyvybę. Nors ir buvo sunkiai sužeistas, bet išgyveno ir netrukus persikėlė gyventi į Ispaniją.

Čia dar kartą buvo pasikėsinta į jo gyvybę – jį gatvėje užpuolė keturi ginkluoti vyrai. Nekilnojamojo turto verslininku prisistatantis I. Arakas, įtariama, susijęs su Rusijos kriminaliniu pasauliu, tačiau labiausiai jį išgarsino įvykiai Airijoje, kur praėjusių metų balandį jis buvo sulaikytas vos tik iš Ispanijos atvyko į Dubliną – čia jis dar spėjo nusipirkti peruką ir vienam su kriminaliniu pasauliu susijusiam asmeniui išsiųsti SMS žinutę, kurioje klausė, ar galėtų įsigyti ginklą su duslintuvu.

Įtariama, kad jis už 100 tūkst. eurų turėjo susidoroti su Dubline veikiančios garsios Cristy Kinahano gaujos lyderiais – jie jau daugybę metų konkuruoja dėl įtakos su kita nusikalstamame pasaulyje garsia grupuote, kuriai vadovauja Gerry Hutch, pravarde Vienuolis. Pastarosios gaujos lyderis taip pat gyvena Marbelijoje, yra I. Arako kaimynas, neoficialiai užsimenama, kad vyrai dar nuo 1990 m. palaikė artimus santykius.

Airijos spauda skelbė, kad Kinahano gauja jau nužudė vienuolika su Hutcho grupuote susijusių asmenų, buvo užsakytas ir grupuotės lyderio nužudymas, todėl jis kurį laiką slėpėsi Amsterdame (Nyderlandai). Pareigūnai įtaria, kad I. Arakas buvo tas, kuris Vienuolio užsakymu turėjo Dubline susidoroti su Kinachanu. Nors jis šio nusikaltimo nespėjo įvykdyti, tačiau neramumai Airijoje tęsiasi iki šiol – teisėsauga buvo gavusi net sąrašą žmonių, kuriems jau yra paskelbtas mirties nuosprendis. Šis sąrašas gana ilgas – jame apie 30 žmonių.

Primename, kad prieš pustrečių metų Kaune nušauto nusikalstamos „Agurkinių" grupuotės nario Deimanto Bugavičiaus, pravarde Deima, nužudymo tyrimas sparčiai juda į priekį – pareigūnai praėjusią savaitę sulaikė su Kauno organizuotu nusikalstamu pasauliu susijusį ir teisėsaugai gerai žinomą vyrą, kuris esą galėjo prisidėti prie buvusios „pupytės" Vitos Jakutienės mylimojo nužudymo organizavimo.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)