Minėtą laišką ji parašė vokiečių muzikantui Saschai Herchenbachui, kai šis M. Schumacherio garbei sukūrė himną „Born To Fight“ ir į kompaktinę plokštelę įrašytą kūrinį nusiuntė lenktynininko žmonai.

S. Herchenbachas teigė nesitikėjęs sulaukti atsakymo, tad ranka rašytas laiškas jį gerokai nustebino. Jame C. Schumacher rašė: „Noriu nuoširdžiai padėkoti jums už jūsų žinutę ir gražią dovaną, kuri padės mums šiuo sudėtingu laiku. Gera sulaukti tiek gražių linkėjimų ir kitų gero linkinčių žodžių, nes tai yra didelė parama mūsų šeimai. Mes visi žinome, kad Michaelas yra kovotojas ir jis nepasiduos“.

S. Herchenbachas prakalbo apie tokio laiško egzistavimą ir jo turinį, duodamas interviu Vokietijos žurnalui „Bunte“.

Jame jis sakė: „Nesitikėjau sulaukti atsakymo ir buvau priblokštas. Laiškas buvo rašytas ranka ant jos laiškinio popieriaus ir pasirašytas Corinnos. Ji rašė, kad yra labai dėkinga už dovaną ir kad ji padeda jai ir jos šeimai šiuo sudėtingu laiku“.

Nėra tiksliai žinoma, kada laiškas buvo parašytas, tačiau S. Herchenbachas dainą parašė 2014 metų gruodį, praėjus metams nuo Schumacherių šeimą ištikusios nelaimės.

2013 metų gruodžio 29 dieną septynis kartus „Formulės-1“ pasaulio čempionas su savo sūnumi Micku slidinėjo Meribelyje Prancūzijos Alpėse ir krito. M. Schumacheris dešine galvos puse trenkėsi į uolą, kuri prakirto šalmą. Lenktynininkas buvo skubiai nugabentas į ligoninę, kur jam buvo atliktos kelios gyvybiškai būtinos operacijos, vėliau šešis mėnesius išbuvo komoje.

2014 metų balandį jis atgavo sąmonę ir buvo pervežtas iš Grenoblio ligoninės į privačią vietą, manoma, jo namus netoli Ženevos ežero, kur juo nuo to laiko rūpinamasi. Spėjama, kad M. Schumacheriu ištisą parą rūpinasi penkiolikos gydytojų komanda, kurios paslaugos per savaitę kainuoja 130 tūkstančių eurų.

Tuo metu, kai lenktynininkas buvo išrašytas iš ligoninės, jo žmona išplatino pranešimą, kuriame buvo prašoma paramos „mūsų bendroje kovoje kartu su Michaelu“, tačiau pranešė daugiau apie tai nekalbėsianti ir paprašė privatumo. Manoma, kad minėto laiško turinys yra pirmas nuo to laiko paskelbtas pranešimas apie M. Schumacherio sveikatos būklę.

Corinna ištekėjo už Michaelo 1995 metais. Pora susipažino „Ferrari“ vakarėlyje. Sprendžiant pagal viską, pora labai mylėjo vienas kitą ir retai pykosi, priėmė vienas kitą tokius, kokie yra. Corinna retai pasirodydavo viešumoje, išskyrus tuos atvejus, kai reikėdavo palaikyti sutuoktinį lenktynių trasoje ar ceremonijose. Ji suteikė jam laisvę mėgautis savo aistra lenktynėms. Tuo tarpu M. Schumacheris rėmė žmonos norą jodinėti žirgais, tad nupirko jai rančą Teksase, kur ji galėjo auginti žirgus. Corinna buvo Europos vadeliojimo čempionė.

Pora turi du vaikus – Giną Marie, kuri seka motinos pėdomis ir jodinėja žirgais, ir sūnų Micką, kuris yra „Formulės-3“ lenktynininkas.

Devyniolikmetis Mickas spalio mėnesį Hochenhaime tapo Europos „Formulės-3“ nugalėtoju ir kitą sezoną galės lenktyniauti „Formulės-1“ lenktynėse, nors yra kelios laisvos vietos ir kitas akivaizdus žingsnis būtų „Formulė-2“.

Paprastai pranešimus spaudai skelbia M. Schumacherio vadybininkė Sabine Kehm, o jo advokatai atstovauja jam teisme.

Vos kelios dienos iki žinios apie minėto laiško egzistavimą S. Kehm pasisakė pasirodžius naujam plakatui, kuriuo siekiama rinkti lėšas M. Schumacherio įkurtam fondui „Keep Fighting Foundation“. „Tai nuostabus būdas švęsti epinę Michaelo karjerą ir, beje, labai gražus plakatas“, – sakė S. Kehm.

Fondo pavadinimui buvo pasirinkta frazė „Keep fighting“ (angl. kovok toliau) dėl to, kad ji atspindėjo lenktynininko asmeninę filosofiją ir šią frazę sportininkas dažnai cituodavo. „Visada tikėjau, kad niekada negali pasiduoti, visada turi kovoti toliau, net jeigu yra tik menkas šansas“, – sakė jis 2007 metais.

Kovo mėnesį S. Kehm paskelbė, kad Schumacherių šeima vertina gerbėjų „empatiją“ ir jų supratimą, kad jiems norisi, jog „Formulės-1“ legendos sveikatos būklė liktų privačiu reikalu. „Ką galima pasakyti, tai kad šeima iš tikrųjų vertina gerbėjų empatiją, – sakė S. Kehm. – Žmonės tikrai mato ir supranta, kad [jo sveikatos būkle] negali būti dalijamasi su visuomene.“

2016 metų gruodį buvo išplatintas pranešimas, kuriame S. Kehm pristatė šeimos požiūrį į šį reikalą: „Michaelo sveikatos būklė nėra viešas reikalas, todėl mes ir toliau nepateiksime jokių pastabų šiuo klausimu, – sakė lenktynininko vadybininkė tuo metu. – Teisiniu požiūriu ir ilgalaikėje perspektyvoje kiekvienas pranešimas, susijęs su jo sveikata, sumažintų jo privatumą.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)