Priekaištas buvo pareikštas trumpame pirmosios ponios atstovės pareiškime, Vašingtone intensyviai spėliojant apie galimą prezidento Donaldo Trumpo vyriausybės pertvarkymą po praėjusią savaitę įvykusių kadencijos vidurio rinkimų.

„Pirmosios ponios biuro pozicija ta, kad ji nebėra verta garbės dirbti šiuose Baltuosiuose rūmuose“, – sakoma M. Trump atstovės Stephanie Grisham pareiškime.

Laikraštis „The Wall Street Journal“ rašė, kad M. Ricardel buvo atleista ir išlydėta iš Baltųjų rūmų, bet vienas administracijos pareigūnas kalbėdamasis su žurnalistais tai paneigė.

Pranešama, kad M. Ricardel kovojo su pirmosios ponios darbuotojais per jos praėjusio mėnesio kelionę Afrikoje. Manoma, kad ši padėjėja buvo neigiamų pranešimų apie M. Trump šaltinis, remdamasis anoniminiais pareigūnais rašė „The Wall Street Journal“.

Mira Ricardel

Po kadencijos vidurio rinkimų tikimasi, kad respublikonų prezidentas, rengdamasis antrai savo kadencijos daliai, padarys tam tikrų pakeitimų.

Tarp žmonių, kurie gali būti atleisti, minima krašto saugumo sekretorė Kirstjen Nielsen, artima D. Trumpo administracijos vadovo Johno Kelly sąjungininkė.

D. Trumpas, kaip pranešama, nėra patenkintas tuo, kaip K. Nielsen sprendžia situaciją prie JAV ir Meksikos sienos.

Antradienį paklaustas apie galimus pakeitimus administracijoje, D. Trumpas konkrečių detalių nekomentavo ir žurnalistams pasakė: „Apie tai kalbėsimės.“

Tačiau liko neaišku, ar jis atsakė į tą klausimą, ar į kitą klausimą apie televizijos CNN bylą jo administracijai dėl reporterio Jimo Acostos leidimo lankytis Baltuosiuose rūmuose atšaukimo.