Ryte naujienų portalas 15min.lt paskelbė, kad gavo ŽŪM parengtą neoficialų dokumentą „Vaučerių priemonė – pirminės įžvalgos“, kuris skirtas Vyriausybei. Kaip teigia portalas 15min.lt, dokumente rašoma, jog ŽŪM specialistai rado daugybę tokios sistemos trūkumų: tai pakenktų verslui, institucijoms, o taip pat padidintų ir maisto produktų kainas.

Iš karto po to premjeras Saulius Skvernelis LRT radijui teigė, kad ŽŪM paruoštas raštas dėl „vaučerių“ – tipinis biurokratinis „atsirašinėjimas.

„Nesinori komentuoti to, ko nėra, kai matysime ministro pasirašytą dokumentą, pateiktą Vyriausybėje, tada ir svarstysime, bet labai panaši reakcija yra ta tipinė, ypatingai tuo pasižyminčioje Žemės ūkio ministerijoje, surasti aibę priežasčių, kaip nedaryti, nors turbūt būtų paprasčiau, greičiau ir efektyviau surasti būdą, kaip padaryti. Bet yra tipinis biurokratinis atsirašinėjimas, surandant keliasdešimt priežasčių, kaip nieko nedaryti ir toliau sau sėkmingai būti“, – sakė premjeras.

DELFI gavo žemės ūkio ministro atsakymus į raštu siųstus klausimus.

Ministras: tai nėra oficialūs vertinimai

Žemės ūkio ministras Giedrius Surplys siųstuose atsakymuose DELFI teigia, kad nutekėjęs dokumentas nėra oficiali ministerijos pozicija. Ją ministerija turi pateikti iki lapkričio 21 d.

„Oficialų pasiūlymą dėl Vyriausybės pavedimo ministerija turi parengti iki lapkričio 21 d. Bet kokiu atveju, visi pasiūlymai turės praeiti ir ministerijos politinės vadovybės filtrą – jeigu vadovybė jiems nepritars, tai ir Vyriausybei jie nebus siūlomi“, – rašoma atsakyme DELFI.

Pasiteirauta ir to, ar tikrai ministerija šioje sistemoje įžvelgia daugiau trūkumų. Atsakyme pabrėžta, kad apie trūkumus bus galima kalbėti tik tada, kai bus sukurta sistema.

„Ministerija pasisako už visas priemones, kurios padeda mažinti produktų kainą, didinti žmonių perkamąją galią ir, žinoma, realizuoti daugiau žemės ūkio produkcijos. Apie sistemos privalumus ar trūkumus bus galima kalbėti tada, kai pati sistema bus sukurta. Dėl jos ministerija rengia geriausius galimus pasiūlymus“, – teigia žemės ūkio ministras.

Į klausimą, kaip vertinami premjero S. Skvernelio žodžiai, kad ŽŪM raštas dėl vaučerių – tipinis biurokratinis „atsirašinėjimas“, atsakyta lakoniškai.

„Rengiant oficialų pasiūlymą bus įvertintos visos išsakytos pastabos. Viešumoje aptariamas raštas nėra oficiali ministerijos pozicija, taigi nėra priežasties jo aptarinėti“, – rašoma DELFI.

Finansų ministerija DELFI informuoja, kad šiuo metu jokio sistemos vertinimo nedaro. Plačiau galės komentuoti tada, kai pamatys oficialias ŽŪM išvadas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)