Nors rinktinė jau nebeturi šansų patekti į Senojo žemyno pirmenybes, tiek vyriausiasis treneris, tiek žaidėjos neslepia ambicijų atranką baigti dviem pergalėmis.

„Visada gera grįžti tarp savų, malonu visus matyti. Nusiteikę rimtai, kažkiek yra toks liūdesys, nes žinome, kad šios rungtynės mūsų svajonės neišpildys ir į čempionatą nepateksime. Bet mes žiūrime į ateitį, turime savų tikslų. Abi rungtynes žaisime namuose, norime visiems įrodyti, kad mes vertos daugiau nei iki šiol parodėme ir norime dviejų pergalių. Žiūrime į ateitį, turime naujų veidų, jaunų panelių, norime susižaisti ir kuo geriau pasiruošti kitoms kovoms.

Sirgalių palaikymas labai svarbus. Dėl viso moterų krepšinio. Labai smagu, nes praėjusį kartą atėjo labai daug jaunų mergaičių krepšininkių, labai smagu matyti, kad moterų krepšinis gyvuoja.

Jaunos mergaitės domisi, žiūri kaip į siekiamybę ir mes nešame labai didelę atsakomybę, mes turime rodyti gerą krepšinį ir kaip reikia žaisti“, – sakė Lietuvos rinktinės vidurio puolėja Gintarė Petronytė.

Lietuvos rinktinės žaidėjų sąrašas

Santa Baltkojienė (Okockytė)Gdynės „Basket Gdynia“ (Lenkija)
Rasa KnyzaitėUkmergės „Vilkmergė“
Mantė KvederavičiūtėKelterno „Gruener Stern Kelteren“ (Vokietija)
Gabija MeškonytėVilniaus „Kibirkštis“
Kamilė NacickaitėBe klubo
Monika GrigalauskytėStambulo „Galatasaray“ (Turkija)
Laura Juškaitė„Gorzow Wlkp“ (Lenkija)
Laura SvarytėTorunės „Energa Torun“ (Lenkija)
Gintarė PetronytėMersino „Mersin BSB“ (Turkija)
Eglė ŠikšniūtėRužomberoko „Ruzomberok MBK“ (Slovakija)
Daugilė ŠarauskaitėTorunės „Energa Torun“ (Lenkija)
Laurita JurčiūtėPodgoricos „Budučnost“ (Juodkalnija)

„Pirma treniruotė daugiau buvo atstatomoji, nes kai kurios žaidėjos vakar turėjo rungtynes, kitos – užvakar. Nesinorėjo kažko labai aštraus daryti, prisiminėme kelis derinius, gynybines taisykles, ko norime iš jų. Turime reaguoti į tai, kad komandoje yra kelios naujos ir jaunos žaidėjos, jos atėjo su visai kitokiomis savo stipriosiomis pusėmis, norisi ir jas išnaudoti.

Kardinaliai nieko nekeisime, tiesiog darysime tai, ką darėme prieš ruses, mums tikrai neblogai pavyko tos rungtynės.

Reikia daugiau kokybės ir kovingumo, turime rungtynes išlaikyti iki pat galo ir po to smogti. Kad krepšinis bus geras aš neabejoju, kad intriga bus iki paskutinės minutės aš irgi neabejoju, pergalė ar pralaimėjimas priklausys kaip mes stipriai jausime palaikymą iš tribūnų“, – teigė Lietuvos moterų krepšinio rinktinės vyr. treneris Mantas Šernius.

Pirmose tarpusavio rungtynėse išvykoje lietuvės po atkaklios kovos 62:64 nusileido Rusijos rinktinei, o dvikovoje su Albanijos rinktine Lietuvos ekipa įrodė savo pranašumą – 119:61.

Rungtynės su Rusijos rinktine vyks lapkričio 17 dieną, 19 valandą, o susitikimas su Albanija – lapkričio 21 dieną, 18 valandą 30 minučių. Abejos rungtynės vyks Kėdainių arenoje ir įėjimas į jas nemokamas.

Palaikyti Rusijos moterų rinktinės į Lietuvą atvyks šios šalies krepšinio federacijos prezidentas Andrejus Kirilenka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)