Jei Seimas pritartų, jis šiose pareigose pakeistų iš „valstiečių“ frakcijos pasitraukusį Justą Džiugelį. Šiuo metu jis yra Mišrios Seimo narių grupės narys.

Seimas, spręsdamas dėl Neįgaliųjų teisių komisijos vadovybės pasikeitimo, ketina atsižvelgti į komisijos praėjusią savaitę padarytus sprendimus.

J. Džiugelio atsistatydinimui iš komisijos pirmininko pareigų pritarė 6 komisijos nariai, 3 buvo prieš. Už tai, kad komisijai vadovautų Seimo Žmogaus teisių komiteto narys „valstietis“ Gediminas Vasiliauskas, balsavo 6 komisijos nariai, niekas nebuvo prieš, susilaikė 3 parlamentarai.

Tarp Neįgaliųjų teisių komisijos veiklos prioritetų yra negalią turinčių asmenų galimybių integruotis darbo rinkoje didinimas; neįgaliųjų ir juos slaugančių artimųjų socialinių garantijų užtikrinimas; vaikų, turinčių negalią, integravimo į bendrojo ugdymo įstaigas galimybių didinimas. Ši komisija taip pat rūpinasi neįgaliųjų nevyriausybinių organizacijų stiprinimu, aplinkos (gyvenamosios, darbo, mokymosi, administracinės paskirties pastatų, lauko ir visuomeninės paskirties vietų) pritaikymu neįgaliesiems ir specialiųjų poreikių turintiems asmenims, neįgaliesiems ir senyvo amžiaus asmenims pagalbos namuose ir specialiosiose įstaigose paslaugų prieinamumu ir kokybe.