„Atsisveikinome su Liberalų sąjūdžiu palikdami Vilniaus skyriaus santaupas – apie 70 tūkstančių eurų – buvusiems kolegoms. Nežinau kaip tai paversti finansiniu išskaičiavimu. Matyt, kai trūksta idėjų ir argumentų, belieka taškytis pamazgomis“, – teigė R. Šimašius.

DELFI primena, kad R. Šimašius, parlamentarė Aušrinė Armonaitė ir dalis kitų Liberalų sąjūdžio Vilniaus skyriaus narių įkūrė rinkimų komitetą „Už Vilnių, kuriuo didžiuojamės!“, ir pasitraukė iš partijos.

Liberalų sąjūdžio vicepirmininkas Vitalijus Gailius interviu DELFI nusistebėjo, kad R. Šimašius sprendimą trauktis iš partijos priėmė tik tada, kai partija susidūrė su finansiniais sunkumais.

„Dabar Vilniaus situacija, mano nuomone, yra naujų finansavimo šaltinių klausimas. Ieškoma naujų finansavimo šaltinių. 2015 m. buvo viskas labai gerai. 2016 m. irgi dar buvo finansavimas, irgi viskas buvo labai gerai. Dabar, kai nebėra to finansavimo šaltinio, tada „viskas – blogai su Liberalų sąjūdžiu, bėgam ieškoti kitų finansavimo šaltinių“, į ką atveria kelią komitetų kūrimai“, - sakė V. Gailius.