Čempionato lyderių akistatoje rezultatu 2:1 (1:0) triumfavo vilniečiai. Pirmąjį įvartį jau penktąją minutę sostinės klubui pelnė Saulius Mikoliūnas. Krašto saugas pasinaudojo komandos draugo Rolando Baravyko smūgiu į virpstą – kamuolys atšoko „žalgiriečiui“, o šis ramiai pasiuntė kamuolį į tuščius vartus.

Ilgą laiką atrodė, kad abi komandas tenkina toks rezultatas, todėl šeimininkai per daug nespaudė varžovų, o vilniečiai mušti antrojo įvarčio taip pat neskubėjo.

Vis dėlto situacija pasikeitė 80 minutę, kai, po pavojingos situacijos norėjęs kamuolį iš baudos aikštelės išspirti Slavko Blagojevičius pamušė kamuolį prieš keliolika minučių aikštėje pasirodžiusiam Juliui Kasparavičiui. Pastarasis pasinaudojo netikėtai suteikta proga ir išlygino rezultatą.

Po šio įvarčio abi ekipos ėmė grumtis energingiau siekdami iškovoti pergalę. Pasikeitusia rungtynių komplektacija pasinaudojo „Žalgiris“ – 89 min. reto grožio įvartį pelnė Domantas Šimkus.

Po blokuoto komandos draugo bandymo kamuolys atšoko pastarajam, kuris vienu lietimu smūgiavo į artimąjį viršutinį kampą. Nors skriejantį kamuolį į vartus ir lietė „Sūduvos“ vartininkas Ivanas Kardumas, tačiau net jis nesugebėjo ištraukti kamuolio iš vartų. Likusios kelios minutės buvo tik formalumas.

Tai buvo jau ketvirta vilniečių pergalė prieš „Sūduvą“ šiame sezone. Trys pergalės pasiektos A lygoje, viena – LFF taurėje.

„Sūduva“ šiame sezone surinko 77 taškus ir dar priešpaskutiniame ture užsitikrino čempionų titulą, o 75 taškus surinkęs „Žalgiris“ liko antroje vietoje.

Antrame iš trijų sekmadienį vykusių mačų „Trakų“ futbolininkai 5:1 (4:0) sutriuškino Klaipėdos „Atlantą“ ir iškovojo bronzą A lygoje.

Trečią vietą čempionate „Trakai“ praktiškai užsitikrino dar pirmajame kėlinyje, per kurį pelnė keturis įvarčius be jokio atsako. Po įvartį pasižymėjo Vadimas Manzonas (22 min.), Valentinas Jariomenka (25 min.), Donatas Kazlauskas (32 min.) bei Jevgenijus Osipovas (38 min.)

Antrojo kėlinio pabaigoje komandos apsikeitė dar po vieną įvartį. 76 min. „Atlanto“ triuškinimą pratęsė D.Kazlauskas, o 84-ąją minutę rezultatą iki 1:5 sušvelnino Bruno Lemiečevskis.

Trečiąjame dienos mače tarp „Kauno Žalgirio“ ir Kauno „Stumbro“ 1:2 (0:0) triumfavo pastaroji ekipa. Visi trys rungtynių įvarčiai buvo pelnyti antrajame kėlinyje. „Stumbras“ vos įsibėgėjus antrajai mačo pusei išsiveržė į priekį, kai 56 min. kamuolį į vartus pasiuntė Levanas Mačarašvilis.

76 min. persvarą padvigubino Marcosas Junioras, o vos po trijų minučių rezultatą sušvelnino Pijus Širvys.

„Stumbras“ surinko tiek pat taškų, kiek ir bronzą iškovoję „Trakai“, tačiau ketvirtoje vietoje liko dėl prastesnio pelnytų ir praleistų įvarčių santykio.

Marijampolės „Sūduva“ 1 – 2 Vilniaus „Žalgiris“

5 min. [0:1] Saulius Mikoliūnas
80 min. [1:1] Julius Kasparavičius
89 min. [1:2] Domantas Šimkus

Klaipėdos „Atlantas“ 1 – 5 Trakų „Trakai“

22 min. [0:1] Vadimas Manzonas
25 min. [0:2] Valentinas Jariomenka
32 min. [0:3] Donatas Kazlauskas
38 min. [0:4] Jevgenijus Osipovas
76 min. [0:5] Donatas Kazlauskas
84 min. [1:5] Bruno Lemiečevskis

„Kauno Žalgiris“ 1 – 2 Kauno „Stumbras“

56 min. [0:1] Levanas Mačarašvilis
76 min. [0:2] Marcosas Junioras
79 min. [1:2] Pijus Širvys

A lygos turnyro lentelė (vieta, komanda, įvarčių skirtumas, taškai):

1. Sūduva 33 +52 77
2. Žalgiris 33 +47 75
3. Trakai 33 +17 51
4. Stumbras 33 +10 51
5. Kauno Žalgiris 33 -12 39
6. Atlantas 33 -47 24
7. Palanga 28 -41 20
8. Jonava 28 -26 19

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)