„Tariamo šnipo, galėjusio suteikti slaptos informacijos Rusijai, paskutine darbo vieta veikiausiai buvo Austrijos gynybos ministerija“, – teigiama laikraščio straipsnyje.

Austrijos žiniasklaida šeštadienį praneša, kad, kaip įtariama, dabar jau pensijoje esantis karininkas maždaug dvidešimt metų šnipinėjo Rusijai. Laikraštis „Kronen Zeitung“, remdamasis neįvardijamais šaltiniais, skelbia, kad už žvalgybinės informacijos rinkimą buvęs karininkas gavo iš viso apie 300 tūkst. eurų.

Dėl įtariamo austrų šnipo sulaikymo Užsienio reikalų ministrė Karin Kneissl atšaukė būsimą kelionę į Rusiją. Tuo metu šalies kancleris Sebastianas Kurzas pareiškė, kad „šnipinėjimas yra nepriimtinas ir turi būti smerkiamas“. Jis pridūrė, kad tolesnius savo veiksmus Rusijos atžvilgiu aptars su Europos partneriais.

Rusijos užsienio reikalų ministerija savo ruožtu išreiškė protestą dėl Austrijos valdžios pareiškimų, kad austrų karininkas yra įtariamas šnipinėjęs Maskvos naudai, ir perspėjo, kad tokie pareiškimai apsunkino Rusijos ir Austrijos santykius.