Ingredientai

vidutinio dydžio raudonosios paprikos 0.5 vnt.
mažo mėlyno svogūno 0.5 vnt.
česnako 3 skiltelės
kiaušinis 1 vnt.
druskos
juodųjų pipirų
aliejaus kepimui
Porcijos: 5
Kiaulienos suktinukai sluoksniuotoje tešloje pagaminami labai paprastai, bet skoniu ir išvaizda gali priminti prabangaus restorano patiekalą. Šiais suktinukais tikrai nustebinsite šeimyną, be to, kiekvienas galės pasirinkti, kaip juos valgyti – tiesiog vienus ar su šviežiomis daržovėmis ir įvairiais padažais.

Gaminimo eiga

1. Kiaulienos nugarinę supjaustome į 9–10 pjausnių. Juos gerai išmušame mėsos muštuku iš abiejų pusių. Tuomet pjausnius apibarstome druska ir juodaisiais pipirais iš vienos pusės.

2. Česnako skilteles nulupame, sutriname česnako spaustuku. Trintu česnaku ištriname vieną pjausnių pusę (kurią apibarstėme prieskoniais).

3. Svogūną nulupame, supjaustome plonais šiaudeliais. Papriką taip pat supjaustome šiaudeliais. Ant kiekvieno pjausnio krašto dedame kelis paprikos ir svogūno šiaudelius, susukame į ritinėlį ir sutvirtiname mediniais dantų krapštukais. Taip paruošiame visus suktinukus.

4. Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus ant vidutinės ugnies. Sudedame suktinukus ir kepiname, kol šie gražiai apskrunda. Taip iškepame visus suktinukus. Kai suktinukai atvėsta, išimame medinius pagaliukus.

5. Orkaitę įkaitiname iki 1700C. Ant skardos patiesiame kepimo popierių.

6. Stalviršį pabarstome trupučiu miltų, šiek tiek pakočiojame tešlą ir supjaustome stačiakampiais. Kiekvieną suktinuką apvyniojame tešla, gerai užspaudžiame galus. Suktinukus sudedame ant kepimo popieriaus.

7. Atskirame indelyje išplakame kiaušinį ir plakiniu aptepame kiekvieną suktinuką. Kepame įkaitintoje orkaitėje ~20–25 min., kol suktinukai gražiai apskrunda. Patiekite su mėgstamu garnyru.

PATARIMAI:

* Tam, kad kiaulienos pjausnius būtų lengva susukti, juos reikėtų išmušti gana plonai.

* Jei nemėgstate paprikos, tuomet ją galite pakeisti morkų šiaudeliais.

* Taip pat, jeigu turite mėgstamus kiaulienos prieskonius, be kurių neįsivaizduojate kiaulienos patiekalų, juos drąsiai galite naudoti pagardinti suktinukams.

Tinklaraštis „Lithuanian in the USA“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai