Pokalbiuose pirmą kartą dalyvaus ir radikalus islamo Talibanas. Judėjimo politinis biuras Katare į susitikimą nusiųs savo delegaciją, paskelbė talibai. Be to, pokalbiuose dalyvaus Afganistano Aukštosios taikos tarybos atstovai.

Darbotvarkėje yra punktas dėl tiesioginių derybų tarp Afganistano vyriausybės ir Talibano atstovų atnaujinimo, prieš konferenciją sakė Taikos tarybos atstovas Sajidas Ehsanas Tahiris. 2010-aisiais įsteigta Aukštoji taikos taryba yra atsakinga už susitaikymą su ginkluotosiomis grupuotėmis Afganistane. Vyriausybės Kabule, anot žiniasklaidos, aukštų atstovų į konferenciją nenusiųs, tačiau ji pasisakė už Taikos tarybos dalyvavimą.

Vis dėlto konkrečių rezultatų nesitikima. Taip pat nebus baigiamojo dokumento - dar prieš susitikimą viltis nuslopino Rusijos užsienio reikalų ministerija. Talibanas neseniai pabrėžė, kad susitikimas nebus konferencija. Kiekvienas dalyvis pateiks savo nuomonę, kaip konfliktas Afganistane galėtų būti taikiai sureguliuotas.

Rusija tikisi geresnio veiksmų derinimo regione, kad būtų užbaigtas pilietinis karas Afganistane. Konfliktas, Rusijos įsitikinimu, gali būti išspręstas tik derybomis. Tam būtina geriau koordinuoti valstybių regione veiksmus.

Afganistane daug metų vyksta pilietinis karas tarp Talibano ir užsienio remiamos šalies vadovybės. Afganų saugumo pajėgos susiduria su vis didesniu Talibano spaudimu. Karinių šaltinių duomenimis, kasdien mūšiuose ir per išpuolius žūva maždaug 35 afganų policininkai ir kariai.