Kazachstanas - viena svarbiausių mūsų bendrovės veiklos krypčių, o aktyvi bankinių technologijų plėtra yra viena šios šalies finansinio sektoriaus prioritetų. Vis daugiau Kazachstano bankų pradeda naudoti bankomatus su grynųjų išdavimo ir priėmimo funkcijomis, rinkdamiesi mūsų platinamą pasaulinės lyderės „Diebold Nixdorf“ įrangą, - sako BS/2 regiono vadovas Anton Valinčius.

BS/2 pristatys bankui daugiafunkcinius „Diebold Nixdorf“ bankomatus su pinigų priėmimo-išdavimo funkcija, taip pat ir kelis specializuotus bankomatus, pritaikytus statyti lauke, pakelės parduotuvėse bei degalinėse, kad vairuotojams būtų patogu atsiskaityti už paslaugas, taip pat išsiimti grynųjų neišlipant iš automobilio.

Į visus bankomatus įdiegtas BS/2 kompleksinis savitarnos įrenginių apsaugos sprendimas „ATMeye.iQ“, padedantis realiuoju laiku stebėti bankomatų tinklo veiklą, optimizuoti darbo procesus, operatyviai informuoti atitinkamus banko darbuotojus ir apsaugos tarnybas apie kylančias grėsmes bei kitokias problemas.

Sprendimas sudarytas iš vaizdo apsaugos sistemos ir jutiklių, fiksuojančių kiekvieną įtartiną veiksmą, atliekamą su terminalu (mėginimus sukčiauti, fizines atakas bei atakas, prie terminalų prijungiant piktybines kortelių nuskaitymo priemones ir kt.).

Be to, „ATMeye.iQ“ padeda spręsti ginčytinas situacijas su klientais (pvz., klientui pamiršus iš bankomato pasiimti kortelę ar jam tvirtinant, kad bankomatas neišdavė grynųjų), nes vaizdo kameros įrašo visus bankomatu atliekamus veiksmus. Apie kylančias problemas operatyviai informuojami atsakingi banko darbuotojai.

Šių metų vasario mėnesį 400 „ATMeye.iQ“ licencijų buvo parduota Vietnamo bankui „Techcombank“. 2018 m. „ATMeye.iQ“ pelnė Lietuvos verslo konfederacijos konkurso „Metų paslauga“ apdovanojimą „Metų eksporto“ kategorijoje.

„Bank CenterCredit“ - vienas pirmųjų Kazachstano komercinių bankų, įsteigtas 1988 m., užimantis 6 vietą pagal dydį tarp šioje šalyje veikiančių bankų ir turintis daugiau nei 100 filialų visoje šalyje.

BS/2 - įmonių grupei „Penki kontinentai“ priklausanti bendrovė, daugiau nei 20-metų tiekianti bankinę įrangą, kurianti jai specializuotą programinę įrangą, teikianti sistemų integracijos, techninės priežiūros ir užsakomąsias IT paslaugas 80-yje pasaulio šalių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)