„Baisu, visi važiuoja ne nepristabdydami“, - feisbuke skundėsi vienas internautas, perspėjęs vairuotojus sulėtinti, mat tokiame rūke iki nelaimės netoli.

Būtent saugaus, o ne leistino greičio esant tokioms sąlygoms rekomenduoja laikytis ir policijos pareigūnai, ir eismo taisyklėse ekspertai. Jie perspėja vairuotojus važiuoti tokiu greičiu, jog esant būtinybei, automobilį būtų galima sustabdyti.

Tarp rekomendacijų - rūko žibintai, kurie apšviečia žemiau, arčiau esančius obektus. Ir atvirkščiai, rekomenduojama nesijungti tolimųjų šviesų, kurių spindulys sukoncentruotas taip, kad šviestų į viršų.

Perspėjama, kad dėl rūko ir ore tvyrančios drėgmės keliai gali būti slidūs, todėl rekomenduojama ne tik atkreipti dėmesį į greitį, bet ir laikytis saugaus atstumo.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)