Pirmojo 65 metų senumo Hugh Hefnerio leisto žurnalo „Playboy“ numerio kaina aukcione, kaip tikimasi, turėtų pakilti iki keliems tūkstančiams prilygstančios sumos. Visa ji bus skirta labdarai, rašo „Daily Mail“.
1953 metais pasirodęs leidinys, ant kurio viršelio puikuojasi žymusis Marilyn Monroe atvaizdas, visiškai neseniai buvo atrastas pernai mirusio jo leidėjo vaikų.

Jie žurnalą nutarė parduoti. Toks pat likimas laukia ir keleto kitų legendiniam „Playboy“ redaktoriui priklausiusių daiktų. Visi juos pardavus gauti pinigai bus skirti labdarai.

Pirmasis „Playboy“ numeris bus parduodamas Los Andželo aukcione „Julien‘s Auctions“. Tikimasi, kad dėl jo besivaržant kainos siūlymai gali pakilti ir iki 5 tūkst. dolerių (4 398 eurų).

Žurnalas iki šiol yra nepriekaištingos būklės. Ant jo viršelio – plačiai besišypsančios, atvirą juodą suknelę vilkinčios M. Monroe fotografija.

Kadaise ką tik pasirodžiusį numerį buvo galima įsigyti vos už 50 ct. Kaip skelbia viršelyje išspausdinta antraštė, į leidinį įtrauktos spalvotos apsinuoginusios M. Monroe nuotraukos, o to nebuvo buvę jokiame ankstesniame žurnale.

Visi leidinio puslapiai, įskaitant ir tuos, ant kurių išspausdinta pikantiška seksualiosios blondinės nuotrauka, taip pat palyginti puikiai išsilaikę.

Tuo metu, kai žurnalas pasirodė, buvo išpirkit absoliučiai visi jo numeriai. Iš viso pavyko parduoti daugiau nei 50 tūkst. leidinio egzempliorių.

Žurnalas „Playboy“ iš karto tapo populiarus, tad įžymybės visomis išgalėmis siekė pakliūti į jo puslapius.

Aukcione ketinama parduoti ir keletą H. Hefnerio drabužių, įskaitant gerai iš nuotraukų pažįstamą namuose dėvėtą švarką (vertinamas 5 tūkst. dolerių (4 398 eurais) ir šilkinę pižamą (vertė – 2 tūkst. dolerių (1 759 eurai).

Visgi daugiausia pelno tikimasi sulaukti iš H. Hefnerio asmeninio žurnalų „Playboy“ rinkinio. Jie vertinami 40 tūkst. dolerių (35,1 tūkst. eurų) suma.

Ypač apsiskaičiusiu laikytas H. Hefneris turėjo garsiojo Franciso Scotto Fitzgeraldo romano „Didysis Getsbis“ („The Great Gatsby“) pirmojo leidimo kopiją. Jam taip pat priklausė keli daugiau nei 15 tūkst. dolerių (13,1 tūkst. eurų) įvertinti Slavadoro Dali „Biblia Sacra“ atspaudų komplektai.

„Surengti aukcioną, primenantį apie popkultūros ikoną, kurios gyvenimo istoriją galima prilyginti amerikietiškos svajonės išsipildymui, mes laikome didžiule garbe“, – sako „Julien‘s Auctions“ vykdomasis direktorius Martinas Nolanas.

„Tiek turint omeny įmonės iškėlimą iki pasaulyje populiariausių prekių ženklų, tiek kovą už socialines, seksualines ir pilietines teises, galima pagrįstai pasakyti, kad mano tėvas nugyveno ypatingą gyvenimą ir yra nusipelnęs pionieriaus titulo leidybos, socialinėje ir kultūrinėje sferose“, – pridūrė H. Hefnerio duktė Christie Hefner.

Visos iš parduotų daiktų gautos pajamos bus pervestos į 1964 metais įkurtą Hugh M. Hefnerio fondą.

2016 metų gegužę Darenas Metropoulosas, vienas iš „Hostess Brands“ savininkų, už 100 mln. dolerių (87,9 mln. eurų) įsigijo žymiąją H. Hefnerio „Playboy“ rezidenciją.

Pats H. Hefneris joje gyveno iki pat savo mirties. Jis mirė 2017 metų rugsėjį, turėdamas 91 metus.

Aukcionas turėtų įvykti lapkričio 30 ir gruodžio 1 dienomis Beverli Hilse, Los Andželo apskrityje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)