Teismo posėdyje tęsiama garso ir vaizdo įrašų peržiūra. Viename iš vaizdo įrašų pareigūnai buvusio liberalų lyderio Eligijaus Masiulio automobilyje slapta skaičiuoja pinigų kupiūras.

Vaizdo įrašas slaptųjų pareigūnų filmuotas slapčia, kol automobilyje nebuvo E. Masiulio. Vaizdo įraše matoma, kad pareigūnai skuba.

Pareigūnai vaizdo įraše balsu skaičiuoja kupiūras: 27 po 500 eurų; 7 po 100 eurų; 100 po 20 eurų. Pinigai rasti ant galinės sėdynės esančiame lagaminėlyje.

Automobilio bagažinėje rastas ir ,,Stumbro“ dovanų maišelis, kuriame butelio dėžutėje buvo ne tik „Millennium” degtinės butelis, bet ir nemaža suma grynųjų pinigų.

Pasak E. Masiulio advokato Mindaugo Bliuvo, būtina pažymėti, kad lagaminėlyje rasti ne tik pinigai, bet ir paskolos dokumentas, kurį pasirašė abu kaltinamieji: tiek E. Masiulis tiek Raimondas Kurlianskis.

Ketvirtadienį vaizdo įrašuose buvo matoma, kaip buvęs liberalų lyderis E. Masiulis ir verslininkas R. Kurlianskis su lagaminėliais besišnekučiuojantys įsėda į automobilį.

STT nuotraukose užfiksuoti E. Masiulis ir verslininkas R. Kurlianskis prie Vilniuje esančio restorano ,,Stebuklai“. Susitikimas užfiksuotas 2016 m. kovo 3 d. Abu kaltinamieji save atpažino, bet komentuoti atsisakė.

Vėliau tų pačių metų gegužės mėnesį vaizdo įrašuose matomi E. Masiulis ir R. Kurlianskis įsėdo į automobilį su dviem lagaminėliais.

E. Masiulio advokatas M. Bliuvas teigė, kad protokolai neatitinka vaizdo įrašuose esančių vaizdų.

R. Kurlianskis pripažino, kad vaizdo įrašuose matosi jis, bet dėl E. Masiulio jis teisme šaržavo, kad „asmuo, užfiksuotas vaizdo įraše, atrodo per liesas“.

Ketvirtadienį taip pat vaizdo įrašuose buvo matomi prie Seimo susitikę R.Kurlianskis ir V. Gapšys. Vaizdo įrašuose matoma, kad V. Gapšys po susitikimo parsineša mėlyną dokumentų segtuvą.

R. Kurlianskio ir V. Gapšio susitikimas užfiksuotas 2015 m. lapkričio 17 d.

Tiek V. Gapšys, tiek R. Kurlianskis atsisakė komentuoti vaizdo įrašą prokurorui Justui Lauciui.

Kitame vaizdo įraše abu kaltinamieji 2016 m. sausio 12 d. kalbasi ,,AJ šokoladas“ Vilniaus Gedimino prospekte. Susitikimas vyko apie dvi valandas. Tiek V. Gapšys, tiek R. Kurlianskis vaizdo įrašuose save atpažįsta.

Kaltinamieji STT pareigūnų užfiksuoti bevaikščiojantys Gedimino prospekte ir 2016 m. kovo 3 d.

,,Vaikštau“ , - atpažino save R. Kurlianskis.

V. Gapšys, prokuroro paklaustas, ar gali atsiminti, apie ką jie vaizdo įraše kalbėjo, atsakyti negalėjo.

,,Aš tikrai neatsimenu, ką aš šnekėjau prieš trejus metus“, - teismui sakė V. Gapšys.

Teisėsauga įtaria, kad politikai, imdami kyšius iš „MG Baltic“, palaikė ar inicijavo koncernui palankius sprendimus Seime bei kitose valstybės institucijose, taip pat darė poveikį nulemiant viešųjų pirkimų laimėtojus, primena ELTA.

Ikiteisminio tyrimo metu apklausta daugiau nei 150 asmenų, iš kurių daugiau kaip 50 - praėjusios ir šios kadencijos Seimo nariai, keletas buvusių ministrų, Europos Parlamento narių. Atlikta daugiau nei 200 apklausų ir daugiau nei 30 kratų.

Įtariama, kad Š. Gustainis gavo daugiau nei 8 tūkst. eurų kyšį, Gintaras Steponavičius - 15 tūkst. eurų, V. Gapšys - daugiau nei 27 tūkst. E. Masiulis įtariamas paėmęs daugiau nei 106 tūkst. eurų kyšį.

Darbo partija įtariama kyšininkavimu ir prekyba poveikiu, Liberalų sąjūdis - kyšininkavimu, prekyba poveikiu ir piktnaudžiavimu, o „MG Baltic“ įtariamas šių partijų papirkimu ir prekyba poveikiu.

Įtariama, kad politikai dėl kyšių tarėsi su koncerno „MG Baltic“ viceprezidentu R. Kurlianskiu, o vėliau Seime ar kitose institucijose siūlė arba palaikė koncernui palankias iniciatyvas.