Šis rinkimų mūšis per antradienį įvykusius JAV kadencijos vidurio rinkimus buvo tarp atidžiausiai stebimų visoje Amerikoje. Kadenciją baigiantis gubernatorius R. Scottas metė labai rimtą iššūkį jau tris kadencijas dirbančiam senatoriui B. Nelsonui.

Gavus informaciją iš 99 proc. rinkimų apylinkių, trečiadienį 21 val. 14 min. vietos laiku paaiškėjo, kad R. Scottas lenkia B. Nelsoną 0,4 procentinio punkto, pranešė laikraštis „The New York Times“.

„Nemažai balsalapių dar nesuskaičiuota, o dėl Floridos dydžio manome, kad rinkimų rezultatai yra nežinomi, ir reikalaujame perskaičiavimo“, – sakė B. Nelsono kampanijai atstovaujantis teisininkas Marcas Eliasas.

B. Nelsono stovyklos pareiškime sakoma, kad R. Scottas antradienį „pirma laiko“ paskelbė pergalę, ir nurodomi žiniasklaidos pranešimai apie balsavimo problemas bei kitus taisyklių pažeidimus.

Pareiškime sakoma, kad pagal valstijos įstatymus balsai turi būti perskaičiuojami tais atvejais, kai skirtumas tarp kandidatų gautų balsų yra mažesnis nei pusė procentinio punkto.