Užsienio žiniasklaidoje rašoma, kad D. Trumpas nepagailėjo kritikos migrantų politikai ir vieną iš CNN žurnalistų pavadino „įžūliu ir baisiu“ žmogumi. Supykęs D. Trumpas jam liepė sėstis į savo vietą ir nutilti.

„To jau gana, nusiimkite mikrofoną“, - į klausimą, kodėl migrantų problemas vadina „migrantų karavanu“ atsakė D. Trumpas.

„CNN turrėtų būti gėda, kad jūs dirbate jų komandoje. Jūs esate baisus ir įžūlus žmogus“, - rėžė D. Trumpas. Taip jis sakė CNN žurnalistui Jim Acosta.

Trumpas kritikuoja „itin priešišką“ žiniasklaidos darbą per rinkimų kampaniją

Gyrė demokratų lyderį

Trumpas taip pat gyrė vieną iš demokratų lyderių Nancy Pelosi, veikiausiai pirmininkausiančią Atstovų Rūmams. Prezidentas pareiškė „tikrai ja pasitikintis“ ir tokiu būdu savitai ištiesė jai alyvmedžio šakelę.

„Tikiuosi, kad kitais metais galėsime dirbti kartu, kad ir toliau veiktume Amerikos žmonių labui, ypač kalbant apie ekonomikos augimą, infrastruktūrą, prekybą, receptinių vaistų kainų mažinimą“, – nurodė D. Trumpas per spaudos konferenciją Baltuosiuose rūmuose.

Trumpas kritikuoja „itin priešišką“ žiniasklaidą

JAV prezidentas Donaldas Trumpas kritikavo tai, kokią „priešišką informaciją“ apie jį ir Respublikonų partiją žiniasklaida pateikė per kadencijos vidurio rinkimus, ir teigė, kad tai pasiekė „naują rekordą“.

Pirmojoje spaudos konferencijoje, surengtoje po Kongreso rinkimų rezultatų paskelbimo, D. Trumpas taip pat pareiškė, kad jo partija, laimėdama naujų vietų Senate, „nepakluso istorijai“. Nuopelnus už šiuos pasiekimus D. Trumpas prisiėmė sau ir savo priešrinkiminiams mitingams.

Trumpas kritikuoja „itin priešišką“ žiniasklaidos darbą per rinkimų kampaniją

„Toks energingas agitavimas sustabdė mėlynąją bangą, apie kurią jie kalbėjo“, - pareiškė D. Trumpas. Tai jis sakė pripažindamas savo partijos pralaimėjimą Atstovų Rūmuose, tačiau pridurdamas, kad respublikonai pasirodė geriau tikėtasi.

„Rinkėjai akivaizdžiai nubaudė Senato demokratus už tai, kai jie elgėsi per (Bretto) Kavanaugh'o apklausas“, - pareiškė D. Trumpas, omenyje turėdamas Senate vykusias kovas dėl jo paskirtojo kandidato į Aukščiausiojo teismo teisėjus.

Trumpas sako neketinantis nutraukti tyrimo dėl galimo susimokymo su Rusija

„Galėčiau tuo pačiu atleisti visus, bet nenoriu nutraukti (tyrimo), nes politiškai nenorėčiau jo nutraukti“, – sakė D. Trumpas per spaudos konferenciją Baltuosiuose rūmuose, surengtą po kadencijos vidurio rinkimų, per kuriuos demokratai perėmė Kongreso žemųjų rūmų kontrolę.

„Nė kiek nesu susirūpinęs dėl Rusijos tyrimo, nes jis yra apgaulė, – teigė JAV lyderis. – Nėra jokio sąmokslo.“

Anksčiau trečiadienį D. Trumpas pasmerkė tyrimą dėl įtariamo jo 2016 metų rinkimų kampanijos susimokymo su Rusija kaip „šlykščią raganų medžioklę“. Šiuos komentarus prezidentas išsakė pasibaigus dėl rinkimų paskelbtai dviejų mėnesių pertraukai specialiojo prokuroro Roberto Muellerio tyrime. Dabar tyrėjai vėl galės skelbti kaltinimus ir spausti prezidentą, kad jis asmeniškai atsakytų į iškilusius klausimus.

Trumpas kritikuoja „itin priešišką“ žiniasklaidos darbą per rinkimų kampaniją

Jau pusantrų metų besitęsiantį tyrimą vykdantys pareigūnai, kaip manoma, ruošiasi pateikti naujų kaltinimų prieš asmenis, susijusius su D. Trumpo rinkimų kampanija. Tarp jų gali būti ir prezidento sūnus Donaldas Trumpas jaunesnysis bei buvęs kampanijos konsultantas Rogeris Stone'as.

Tačiau taip pat spėliota, kad D. Trumpas gali mėginti nutraukti tyrimą arba jį nuslopinti, argumentuodamas, jog R. Muellerio vadovaujamoje komandoje apstu demokratų, neturinčių įgaliojimų atlikti tokį darbą.

Tačiau daugumą Atstovų Rūmuose laimėję demokratai pažadėjo rengti tyrimus dėl D. Trumpo administracijos pareigūnų darbo ir paties prezidento asmeninių finansų.

Demokratai pradės vadovauti Atstovų Rūmų komitetams nuo sausio mėnesio, kai Kongresas susirinks į naują sesiją. Dauguma žemuosiuose rūmuose leis jiems rengti klausymus, kviesti liudytojus ir užtikrinti, kad administracijos pareigūnams būtų siunčiami šaukimai į teismą.