Viena vertus, JAV siūlo atlygį už Kurdistano darbininkų partijos (PKK) vadeivų sugavimą, kita vertus – ginkluoja šios teroristinės organizacijos Sirijoje veikiantį sparną“, – pabrėžė H. Akaras, komentuodamas JAV Valstybės departamento pranešimą, kad už Turkijoje uždraustos PKK trijų lyderių sugavimą siūlomas atlygis.

„YPG teroristams tiekiami ginklai ir šaudmenys tiek sunkvežimiais, tiek lėktuvais. Ankara tikisi, kad Vašingtonas nedelsdamas persvarstys savo poziciją šiuo klausimu“, – pridūrė ministras.

„Mūsų draugai ir sąjungininkai amerikiečiai žengė teigiamą, bet pavėluotą žingsnį. Jokio skirtumo tarp PKK ir YPG nėra. Laukiame, kada JAV persvarstys politiką Sirijos atžvilgiu, kalbant apie bendradarbiavimą su YPG teroristais“, – sakė H. Akaras, kurio žodžius trečiadienį citavo Turkijos žiniasklaida.

Ankara laiko YPG teroristine grupuote, siejama su PKK. Turkijos kariuomenė jau daug mėnesių Sirijos šiaurinėje dalyje vykdo operaciją, siekdama sukurti ten buferinę zoną, kurioje nebebūtų kurdų sukilėlių.

Ministras taip pat išreiškė susirūpinimą dėl žiniasklaidos paskelbtų nuotraukų, kuriose matyti Sirijoje su YPG kurdais pozuojantys amerikiečių kariai.

„Panašūs veiksmai prie Turkijos sienų gali išprovokuoti itin neigiamus procesus. Ankaros pozicija išdėstyta amerikiečiams: JAV kariškiai neturi fotografuotis su teroristais. Tai svarbu kalbant apie žalos Turkijos ir Amerikos bendradarbiavimui prevenciją“, – pareiškė ministras.