A. Ramanausko-Vanago atminimą nuspręsta įamžinti memorialine lenta ant buvusio Klaipėdos pedagoginio instituto, o pačiam V. Titovui už pasisakymą apie partizanų vadą gresia apkalta.

Regionų apygardos administracinio teismo Klaipėdos rūmai trečiadienį pranešė, kad spalio 8 dieną gavo V. Titovo skundą Vyriausybės atstovo Klaipėdos apskrityje tarnybai dėl sprendimo įamžinti partizanų vadovo atminimą.

Nustatyta, kad pareiškėjas kreipėsi į Vyriausybės atstovą, prašydamas paduoti teismui skundą dėl Klaipėdos tarybos sprendimo panaikinimo, tačiau jis atsisakė tai padaryti.

Teismo pranešime teigiama, kad V. Titovo skundas neatitiko įstatymo reikalavimų, todėl buvo nustatytas terminas jam pašalinti skundo trūkumus iki lapkričio 25 dienos.

V. Titovas vasarą svarstant klausimą dėl A. Ramanausko-Vanago atminimo įamžinimo apkaltino partizanų vadą žudžius nekaltus civilius, jis teigia rėmęsis sovietų teismo duomenimis.

1944-1953 metais vykusiame partizaniniame kare buvo civilių aukų, bet istorikai pabrėžia, kad vertinimų negalima teikti remiantis tik KGB bylomis, kur apstu melagingos partizanus juodinančios informacijos.

Dėl tokių pasisakymų V. Titovui buvo inicijuota apkalta, o teisėsauga pradėjo ikiteisminį tyrimą.