Kaip pranešime spaudai rašo LRT, gegužę Izraelyje vyksiančiame didžiausiame pasaulyje dainų konkurse dėl galimybės patekti į finalą, kuriame vietas užsitikrinę jau turi 6 valstybių atstovai, susirungs 36 šalys.

6 finalininkai – tai kitų metų konkurso šeimininkas Izraelis bei didysis penketas – Prancūzija, Vokietija, Italija, Ispanija ir Jungtinė Karalystė. Abu pusfinalius, vyksiančius gegužės 14 ir 16 dienomis, ir finalą gegužės 18 dieną tiesiogiai transliuos LRT.

Konkurse, be Lietuvos, pasirodys: Albanija, Armėnija, Australija, Austrija, Azerbaidžanas, Baltarusija, Belgija, Kroatija, Kipras, Čekija, Danija, Estija, Suomija, Prancūzija, Makedonija, Vokietija, Gruzija, Graikija, Vengrija, Islandija, Airija, Izraelis, Italija, Latvija, Malta, Moldova, Juodkalnija, Nyderlandai, Norvegija, Lenkija, Portugalija, Rumunija, Rusija, San Marinas, Serbija, Slovėnija, Ispanija, Švedija, Šveicarija, Ukraina, Jungtinė Karalystė.

Į dainų konkursą Olandija ir Šveicarija atstovus siųs 60, Graikija – 40, Kroatija, Estija ir Slovėnija – 25, Latvija bei Lietuva – 20, o San Marinas – 10 kartą.

Tiesa, daugiausia kartų „Eurovizijoje“ pasirodė Vokietija – 2019-aisiais bus 63 kartas.

64-oji „Eurovizija“ bus rengiama Tel Avive gegužės 14, 16 ir 18 dienomis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)