„Lietuvos mažmeninės prekybos rinka yra patraukli užsienio investuotojams. Šiandien susitikau su vienu iš jų, atsiliepusiu į rugsėjį išsiųsta mano kvietimą didžiausiems Europos prekybos tinklams“, – trečiadienį socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė premjeras Saulius Skvernelis.

Įraše teigiama, kad įmonė turi daugiau nei 15 tūkst. parduotuvių valdanti įmonių grupė, kurioje dirba daugiau nei 350 tūkstančių darbuotojų ir kurios pajamos pernai viršijo 57 milijardus eurų.

„Galiu pasidžiaugti, kad didelę patirtį turinti ir tokios apimties verslo grupė apsisprendė investuoti bei plėsti savo verslą Lietuvoje. Gavau asmeninį patikinimą, kad skaidrios ir visiems vienodos taisyklės yra pagrindas ilgalaikėms investicijoms“, – rašo premjeras.

Pagal S. Skvernelio nurodytus duomenis, tai galėtų būti vokiečių prekybos tinklas „REWE“. Internete skelbiami duomenys, kad įmonė veikia 20-yje šalių, turi apie 15 tūkst. parduotuvių, jose dirba apie 345 tūkst. darbuotojų. 2017 m. „Rewe Group“ tinklui priklausančios parduotuvės aptarnavo 77 mln. pirkėjų, apyvarta seikė 57 mlrd. eurų.

Paneigė Skvernelio pagyras

Nuo 2008 metų „Rewe Group“ yra jau gerai lietuviams pažįstamo prekybos tinklo „Iki“ akcininkė.

„Iki“ atstovė spaudai Berta Čaikauskaitė DELFI patvirtino, kad „Rewe“ nesiruošia atidaryti naujų parduotuvių kitu prekės ženklu, tai nėra naujas investuotojas.

Kiek vėliau išplatintame pranešime spaudai konstatuojama, kad „Rewe“ grupė tapo didžiausia „Palink“ akcininke, valdanti 93,75 proc. įmonės akcijų, ir nusprendė stiprinti investicijas į „Iki“ prekybos tinklą.

„Esame įsitikinę, kad šis žingsnis dar labiau sustiprins „Iki“ prekybos tinklo poziciją Lietuvoje ir padės užtikrinti dar didesnį pirkėjų ir mūsų darbuotojų pasitenkinimą“ – pabrėžė „Rewe“ International AG valdybos narys Janusz Kulik.

Bendrovės „Palink“ generalinis direktorius Gerard Rog pranešime spaudai teigė, kad „Rewe“ grupės patirtis mažmeninės prekybos srityje buvo ir yra reikšminga sėkmingai „Iki“ veiklai Lietuvoje.

„Priklausymas vienai stipriausių mažmeninės prekybos grupių Europoje suteikia mums nemažai privalumų, o kartu kelia mūsų veiklai aukštą kartelę. Tai padeda „Iki“ nuolat stiprinti savo pozicijas itin konkurencingoje Lietuvos rinkoje ir prisideda prie viso mažmeninės prekybos sektoriaus šalyje vystymosi. Naujos investicijos rodo, kad judame teisinga linkme ir turime daug potencialo“, – sako G. Rog.

Anot G. Rog, artimiausiu metu ketinama ir toliau stiprinti „Iki“ pozicijas Lietuvoje. Per ateinančius du metus visoje šalyje planuojama atidaryti 20 naujų „Iki“ parduotuvių ir rekonstruoti apie 50 esamų.

Antra prekybos tinklo akcininke liko „E. Leclerc“ grupei priklausanti bendrovė „Unilec“.

„Iki“ prekybos tinklą už 213 mln. eurų siekė įsigyti „Rimi Lietuva“, tačiau Konkurencijos taryba balandį neleido užbaigti sandorio, „Rimi Lietuvai“ neįgyvendinus visų įsipareigojimų – nebuvo rasti tinkami 17-os abiejų tinklų parduotuvių pirkėjai, kurie, Konkurencijos tarybos manymu, galėtų užtikrinti veiksmingą konkurenciją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (522)