Parlamentarai apklaus daugiau negu 8 metus „Swedbank“ vyriausiuoju ekonomistu dirbantį Nerijų Mačiulį. Kaip BNS sakė komiteto vadovas Stasys Jakeliūnas, su juo bus aptarta, kokios, jo nuomone, priežastys sukėlė krizę, ir bankų elgesį po krizės bei Lietuvos banko vaidmenį tuo laikotarpiu.

Pasak S. Jakeliūno, bus aiškinamasi ne tik, ko bankas pasimokė iš krizės, bet ir „kokios N. Mačiulio, kaip banko ekonomisto, funkcijos“.

„Ar jis tik kalba apie tai, kas yra banko išorėje: nedarbas, infliacija, ar vertina ir bankų vaidmenį ekonomikoje“, – BNS teigė komiteto vadovas.

Komitetas taip pat apklaus buvusį „Swedbank“ valdybos pirmininką Giedrių Dusevičių – dabartinį bendrovės „Klaipėdos nafta“ valdybos pirmininką. Jo bus klausiama, kaip tuometiniai banko vadovai vertino valstybės skolinimo riziką.

Seimas pavasarį įpareigojo komitetą ištirti, kaip ankstesnės vyriausybės tvarkė šalies finansus nuo 2005 metų. Komitetas analizuoja dešiniųjų ir kairiųjų politinių jėgų veiklą valdant šalies finansus. Tyrimą planuojama baigti iki 2019 metų balandžio 15 dienos.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)