„Intensyvūs mūšiai Jemeno uostamiestyje Chudaidoje šiuo metu yra pavojingai arti Al Tavros ligoninės - todėl 59 vaikų, iš jų 25, gulinčių intensyviosios terapijos skyriuje, gyvybės yra pavojuje“, - sakoma UNICEF pranešime.

Prie Raudonosios jūros pakrantėje įsikūrusio uosto penkias dienas vyksta vyriausybės pajėgų ir sukilėlių susirėmimai. Šis uostas - gyvybiškai svarbūs vartai, per kuriuos Jemeną pasiekia humanitarinė pagalba, ir, jei į jį persikeltų karo veiksmai, šimtai tūkstančių civilių miesto gyventojų taptų įkaitais.

Per Irano remiamų husių sukilėlių ir Saudo Arabijos vadovaujamos koalicijos palaikomos šalies kariuomenės kovas žuvo jau daugiau kaip 150 abiejų pusių kovotojų.

Saudo Arabijos vadovaujamas aljansas į Jemeno konfliktą įsikišo 2015-aisiais ir jau padėjo vyriausybės pajėgoms atgauti beveik visus šalies uostus.

Tačiau Chudaidos uostas - ypač jautrus, nes per jį šalį pasiekia didžioji dalis įvežamų prekių. 14 mln. Jemeno gyventojų gresia badas, o kas 10 minučių dėl maisto trūkumo čia miršta vaikas, praneša Jungtinės Tautos (JT).