„Atsižvelgdama į toliau blogėjančią padėtį Venesueloje Taryba šiandien nusprendė pratęsti esamas varžomąsias priemones iki 2019 metų lapkričio 14 dienos“, – sakoma Tarybos spaudos tarnybos paskelbtame pranešime.

Jame primenama, kad Europos Sąjungos Taryba sankcijas Venesuelai įvedė 2017 metų lapkričio 13 dieną. Jos apima embargą ginklams ir priemonėms, kurias galima panaudoti vidaus represijoms, draudimą 18 pareigūnų atvykti į Europos Sąjungą ir jų turto įšaldymą. Šie pareigūnai laikomi atsakingais už žmogaus teisių pažeidimus, kenkimą demokratijai ir įstatymo viršenybei Venesueloje.

„Šiomis priemonėmis siekiama padėti priimti bendrus demokratinius sprendimus politiniam stabilumui šalyje užtikrinti ir galimybėms dėl gyventojų būtiniausių poreikių patenkinimo sudaryti“, – pažymi Briuselis.

Europos Sąjungos Taryboje priimtos priemonės vertinamos kaip „lanksčios ir grįžtamosios“, parengtos taip, kad nepakenktų Venesuelos gyventojams.

Pranešime sakoma, kad ES „ne kartą patvirtino savo pasirengimą padėti rasti demokratinę išeitį iš dabartinės daugialypės krizės surengiant sąžiningas ir į konkrečius rezultatus orientuotas derybas, įtraukiant visus atitinkamus politinius Venesuelos veikėjus“.

„ES užsienio reikalų ministrai per savo praėjusį posėdį spalio 15 dieną aptarė situaciją Venesueloje ir jos padarinius regionui, ir patvirtino šią poziciją. Kadangi krizę galima išspręsti tik politiniu procesu, jie susitarė išstudijuoti galimybę suformuoti kontaktinę grupę, kuri, jei būtų įvykdytos sąlygos, galėtų padėti... tokiam procesui“, – sakoma Europos Sąjungos Tarybos pranešime.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)