Parlamentarai antradienį po pateikimo pritarė Seimo laikinosios tyrimo komisijos pirmininkės Agnės Širinskienės siūlymui į tyrimą įtraukti galimą neteisėtą pensijų fondų interesų atstovavimą teisėkūros procese ar kreipiantis į Konstitucinį Teismą bei bandymus daryti įtaką Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai (VTEK).

Už tai siūlančius nutarimo pakeitimus po pateikimo balsavo 58 Seimo nariai, prieš buvo 27, susilaikė 9 parlamentarai. Pagrindiniu komitetu svarstant šį klausimą pasirinktas Teisės ir teisėtvarkos komitetas, papildomu - Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas. Seimas šį klausimą plenariniame posėdyje toliau ketina svarstyti lapkričio 13 d.

Ironizuodamas Seimo narys konservatorius Andrius Kubilius siūlė Seimui „sudaryti Agnė Širinskienės - vieno asmens komitetą“ ir viską, kas būtų reikalinga Ramūnui Karbauskiui, ten būtų atiduota svarstyti. „Seimas galėtų svarstyti kitus klausimus ir nebūtų jokios sumaišties“, - juokaudamas sakė A. Kubilius.

„Valstiečiams“ atstovaujanti tyrimo komisijos pirmininkė A. Širinskienė taip pat pasiūlė dvejais metais praplėsti tyrimo laikotarpį. Jei Seimas pritartų, komisija tirtų ir šią Seimo kadenciją, tai reikštų, kad tyrimas apimtų 2008-2018 metus.

Šių metų rugsėjo 25 d. Seimo sudaryta laikinoji tyrimo komisija ketina dirbti iki 2019 m. gegužės 1 d.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)