Tik kažkodėl, kai tik pradedu čiaudėti, aplinkui sėdintys kolegos susižvalgo ir pasako – žiūrėk, gal tu ryt padirbk iš namų, nes visi susirgsim. Logiška? Logiška.

Tačiau vaikai, kurių imunitetas dar nėra pilnai susiformavęs, galės eiti su varvančia nosimi į darželį. Kodėl? Nes labai daug skundų dėl tų Higienos normų valdžia vis sulaukia.

Taip, jauniems tėveliams nėra lengva. Žinok kam dar nėra lengva? Vaikų darželių auklėtojoms. Mano mama vaikų darželio auklėtoja. Visai neseniai ji gulėjo ligoninėje, nes buvo susirgusi vaikiška liga. Detalių nereikia analizuoti, bet buvo tikrai blogai.

O kodėl vyresnio amžiaus moteris susirgo liga, kuria dažniausiai serga vaikai? Nes tėveliai veda savo džiaugsmus į darželį, nors šie tik pakilo iš pliušinių žaislų patalo. Nes reikia į darbą.

Ir tėvams yra vienodai, kad jų vaikai užkrečia ne tik kitus, bet ir auklėtojas. O kas nutinka sergančiai auklėtojai? Juk jų trūksta, jų velniškai trūksta.

Taigi mano mama pasiima biuletenį. Ką tu. Po kelių dienų skambina direktorė ir reikalauja, kad grįžtų į darbą. Ne, jai neįdomu, kad mama jau ligoninėje: tu privalai grįžti, tavo kolegė nesusitvarko, tėvai daro susirinkimą.

Tėvams nepatinka, kad taip dažnai sergi. Tėvai nori, kad darželis dirbtų ilgiau. Tėvai nori, kad jų vaikus ir sloguojančius priimtų. Tėvai daug nori ir tėvai laimi.

O auklėtojų nėra. O auklėtojos serga. Kodėl Užimtumo tarnyboje visada nurodoma, kad darželio auklėtojos yra viena iš labiausiai trūkstamų specialybių? Nes mažos algos, tėvai elgiasi nepagarbiai ir tenka dirbti su vaikais, kuriuos turi auklėti ir nuo kurių užsikrėsi.

Nuo tada, kada mano mama pradėjo dirbti vaikų darželio auklėtoja, nebuvo daugiau nė dviejų mėnesių, kad ji rimčiau nesirgtų. Taip, galite sakyti, kad pati kalta, jog silpnas imunitetas. Bet aš mielai kaltinu mažuosius džiaugsmus, kurie velnias žino ką nešioja.

Taigi ačiū, kad sprendžiate problemas tik tų, kurie garsiai loja ir moka rašyti skundus.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!