Keturiolika žinomų klaipėdiečių atviru laišku kreipėsi į miesto merą V. Grubliauską, prašydami jo kandidatuoti į miesto merus naujuose savivaldybės rinkimuose. Tarp pasirašiusių - du buvę miesto merai, trys skirtingoms frakcijoms priklausantys dabartinės miesto tarybos nariai, žinomi gydytojai, pedagogai, visuomenininkai, verslininkai, kultūrininkai.

Sekmadienį Lietuvos liberalų sąjūdžio Klaipėdos miesto skyriaus taryba skubos tvarka rinkosi įvertinti paviešintos informacijos apie Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko ir Eligijaus Masiulio susitikimą Odesoje bei turimos informacijos dėl galimo bendradarbiavimo.

Uostamiesčio liberalai vienbalsiai priėmė rezoliuciją, kuria nurodoma, kad jie yra sunerimę ir nepritaria mero Vytauto Grubliausko ryšiams su Eligijumi Masiuliu bei jų bendravimui Odesos džiazo festivalio metu.

„Raginame Vytautą Grubliauską viešai paneigti gandus dėl kuriamo komiteto ir kviečiame toliau dirbti kartu su LRLS Klaipėdos skyriumi“, - rašoma pranešime spaudai.

Praėjusią savaitę žiniasklaidoje pasirodė nuotraukų ir vaizdo įrašų, kuriuose yra užfiksuotas E. Masiulis, laiką artimai leidžiantis su šviesiaplauke mergina, kuri, kaip paaiškėjo vėliau, vis dar dirba Liberalų sąjūdžio partijoje. Nuotraukose matyti ir Klaipėdos miesto meras V. Grubliauskas, primena ELTA.