URM nurodė, kad į lapkričio 9-ąją vyksiantį užsienio reikalų viceministrų ir žemesnio rango atstovų susitikimą yra pakviesti Talibano ir JAV atstovai.

„Pirmąkart tokio lygio tarptautiniame susitikime dalyvaus Talibų judėjimo politinio biuro Dohoje delegacija“, – sakoma pranešime.

Kvietimai taip pat išsiųsti kitoms šių diskusijų dalyvėms: Afganistano vyriausybei, Indijai, Iranui, Kazachstanui, Kirgizijai, Kinijai, Pakistanui, Tadžikistanui, Turkmėnijai ir Uzbekistanui.

Pirmasis tokio pobūdžio pasitarimas Maskvoje buvo organizuotas rugsėjo 4 dieną, bet tąsyk JAV ir Kabulo vyriausybė atmetė kvietimą jame dalyvauti.

Šįkart Afganistano prezidentas Ashrafas Ghani priėmė sprendimą pasiųsti į Maskvą Aukščiausiosios taikos tarybos delegaciją, nurodė Rusijos užsienio reikalų ministerija.

„Suderinti baigiamąjį dokumentą nenumatoma“, – pridūrė ministerija.

„Rusijos pusė patvirtina savo poziciją, kad nėra alternatyvų politiniam sureguliavimui Afganistane ir kad būtina aktyviai koordinuoti kaimyninių šalių ir Afganistano regioninių partnerių darbą šioje srityje“, – sakoma pranešime.