„Šios dienos duomenimis, ateinanti savaitė bus rami, didesnių kritulių iki pat kito penktadienio nenumatoma, tik artimiausia para – drėgnesnė. Vyraus sausi ir dažnai mažai debesuoti orai“, – sakė Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos sinoptikė Edita Gečaitė.

Pasak sinoptikės, šeštadienis bus drėgnesnis. Naktį, artėjant rytui, palynos vakariniuose rajonuose. Vietomis formuosis rūkas. Temperatūra bus 6-11 laipsnių šilumos.

Dieną vis labiau tvenksis debesys, daugiausiai lietaus klius pietiniams-rytiniams rajonams, trumpai palis ir Vakaruose. Temperatūra dienos metu bus 8-12 laipsnių. Vėjas pūs iš Pietvakarių-Vakarų – 5-10 metrų per sekundę.

„Naktį iš šeštadienio į sekmadienį rytiniuose rajonuose, ypač nakties pradžioje, vietomis, negausiai palis, o vėliau debesys ims sklaidytis, ir daugelyje rajonų temperatūra kris iki 0-5 laipsnių šilumos, o vietomis, kur debesų beveik neliks, temperatūra bus neigiama – 1-3 laipsniai šalčio. Pajūryje ir naktį išliks aukšta temperatūra (6-8 laipsniai), nes vėjas pūs iš Vakarų-Pietvakarių“, – sakė E. Gečaitė.

Pasak sinoptikės, dieną nors bus pragiedrulių, bet temperatūra nebus aukšta – sieks 5-10 laipsnių. Pirmadienį į mūsų šalį atplūs šiek tiek šiltesnis oras. Naktį, kuri bus mažai debesuota, temperatūra sieks 1-6 laipsnius, o dieną – 7-12 laipsnių šilumos.

Antradienį – trečiadienį didesnių orų permainų nenumatoma. Lietuvos orus lems anticiklonas, dėl to lietaus nenumatoma. Naktimis temperatūra – 0-5 laipsnių, prie jūros šiek tiek šilčiau. O dienomis – 8-13, 7-12 laipsnių.

„Tai yra šiltas lapkritis. Jau turėjome rekordų, ir šiandien, nors dar nesibaigė diena, neaišku, kokios bus maksimalios temperatūros, bet ir šiuo metu yra viena ar dvi stotys su rekordais užfiksuotos“, – sakė E. Gečaitė.