Kinijos vadovo Xi Jinpingo ir šalies Vyriausybės kvietimu Šanchajuje viešėsianti D. Grybauskaitė susitiks su daugiausia gyventojų pasaulyje glaudžiančios šalies vadovu, aptars dvišalius santykius bei eksporto galimybes Lietuvos verslui. Tikimasi, kad vizitą nušvietus vietinei žiniasklaidai, išaugs kinų pasitikėjimas lietuviška produkcija.

Vizito metu prezidentė dalyvaus pirmojoje tarptautinėje Kinijos importo parodoje ir šios proga organizuojamoje vakarienėje. Tai pirmoji aukšto lygio paroda, skirta užsienio šalių gamintojams parodyti prekes ir paslaugas, kurias norima parduoti Kinijos rinkoje. Lietuvos vadovė taip pat atidarys vieną iš trijų parodos forumų, skirtą prekybai ir investicijoms. Kitus du renginius atidarys Čekijos ir Kroatijos vadovai.

Parodoje Lietuva turės du paviljonus, kur savo produkciją pristatys 18 šalies įmonių, tokių kaip, „Mantinga“, „Pieno žvaigždės“, „Gudobelė“. Vienas paviljonas bus skirtas maisto gaminiams. Kinijos vartotojai turės galimybę susipažinti su lietuviškais maisto produktais - duonos, pieno, padažų ir kitais.

Augančią Kinijos vidurinę klasę tikimasi papirkti aukštais Europos Sąjungos standartais, kurie taikomi mūsų šalyje gaminamiems maisto produktams bei žemesniais nei Vakarų Europoje prekių įkainiais.

Antrajame paviljone bus pristatyti Lietuvos tekstilės, drabužių, baldų, interjero dizaino gaminiai. Lietuvos gamintojai jau įrodė galintys sėkmingai konkuruoti Kinijos rinkoje, pavyzdžiui, 12 proc. viso šalies lazerių eksporto atitenka būtent kinams. Trys lazerius gaminančios įmonės yra įsteigusios savo atstovybes šioje šalyje.

Paroda Šanchajuje atveria naujų galimybių ir Lietuvos finansinių technologijų (fintech) sektoriui. Prezidentė sakys kalbą Lietuvos ambasados Kinijoje organizuojamame finansinių technologijų plėtrai skirtame renginyje, kuriame dalyvaus 50 bendradarbiavimu su Lietuva ir ES besidominčių Kinijos įmonių. Fintech renginio metu planuojama pasirašyti Lietuvos banko ir Kinijos bankų reguliavimo komisijos susitarimą dėl bendradarbiavimo bankų priežiūros srityje bei ryšių stiprinimo skatinant inovacijas finansų sektoriuje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)