„Apie jų skyrybas apskritai nieko nežinome. Tik tai, kas kalbama viešojoje erdvėje. Pažįstame Mindaugą kaip kaimyną nuo sausio. Eglė Andreikaitė kalba, kad tai yra jų bendri namai, bet tai nėra tiesa. Ir ne tik tai“, – pokalbį pradėjo Vytautas ir Inga (tikrieji vardai ir pavardės redakcijai žinomi).

Pora apstulbusi, nes namai, kuriuos savo pasakojime E. Andreikaitė įvardija kaip jų šeimos, priklauso Mindaugui, o kitoje namo dalyje gyvena DELFI pašnekovų šeima. „Tai yra vienas turto vienetas ir jis priklauso mums bei Mindaugui Kuzminskui apie Eglę apskritai jokios kalbos nėra. Ir tie pasakojimai, kad ji važiuoja, bando įeiti, o kodai pakeisti... nežinau, gal nebent kai nieko iš mūsų nebūna namuose. Būtume vis tiek kažką pastebėję.

Nežinau, kiek ji prisidėjo įrenginėjant tuos namus, bet, kiek žinau, tai darė dizaineriai, prižiūri ir viskuo rūpinasi Mindaugo brolis ir tėveliai, kuriuos dažnai čia matome“, – piktinosi moteris ir pridūrė, jog tai, ką dabar jų šeima mato televizijos laidose ar skaito spaudoje, piktina ir verčia netylėti. Ji taip pat svarstė, kad pasakojimai apie menamą M. Kuzminsko neištikimybę gali turėti aiškų tikslą.

M. Kuzminską moteris apibūdino kaip draugišką, paslaugų ir mandagų kaimyną. Liepą jam grįžus atostogauti į Lietuvą kaimynai susipažino artimiau. „Tai tikrai puikus, draugiškas, paslaugus ir mandagus kaimynas. Man tai ir buvo keista, kad visuomenėje jis atrodo visada gerai nusiteikęs. Daug kas jį šypsenėle vadina. Taip yra ir realybėje. Juk prieš kaimynus apsimetinėti nereikia. Matome vieni kitus ir kai šiukšles nešame, ir kai žolę pjauname.

Galėjo pateikti konfidencialumo sutartį ir viskas. Tačiau net kalbos apie tai nebuvo. Bendraudavome visada maloniai ir visuose pasisėdėjimuose, kuriuos matome Mindaugo namuose ar esame dalyvavę patys, visuomet dalyvauja jo tėvai, kuriuos iki šiol vadina mamyte ir tėveliu. Tai tikrai puikūs žmonės“, – kalbėjo vilnietis Vytautas.

Kol M. Kuzminskas dalyvauja varžybose, jo valdas visuomet prižiūri tėvai ir brolis. Garsaus krepšininko kaimynė užsiminė ir apie kaltinimus neištikimybe. E. Andreikaitė jau anksčiau buvo sakiusi, kad būtent tai tapo jų santuokos ir ilgametės draugystės griūties priežastimi. „Jis juk tikrai yra jaunas, perspektyvus, gražus jaunuolis ir visi kalba, kad skiriasi. Atrodo, turėjo būti kažkokių viešnių, bet be tėvų ar brolio šeimos mes nieko nematėme. Buvo ir bičiulių kompanijos, kiti krepšininkai, bet jokių merginų ar užuominų apie naujus santykius“.

Ji pabrėžė ir tai, kad jokių prašymų nekalbėti ar nutylėti kokius nors naujus jo santykius kaimynai taip pat nesulaukė. „Jei jis ir turi ar galimai turėtų tuos santykius, man atrodo, kad iš jo pusės gal ir mums būtų prašymas, kad nekalbėtume apie tai. Žinoma, mes ir neklausinėjame jo, bet jokios kalbos apie tai nebuvo. Jis tik paprastai užsiminė, kad prasidėjo skyrybos su Egle. Ir viskas. Dar pajuokavau, kad negi šuns nepasidalins, bet iš jo pusės jokių komentarų ar kalbos apie žmoną nebuvo. Jis labai taktiškas ir ramus žmogus“, – sakė moteris.

Jai pritardamas vyras taip pat pridūrė, jog niekada savo kaimyno nematė pikto ar suirzusio. Ir nors galbūt krepšininkas viską išgyvena savyje, jo šeimoje ir aplinkoje jie taip pat negirdėjo kalbant apie skyrybų dramą, kuri tik neseniai iškilo į viešumą.

„Nors paprastai komentarų neskaitau, bet šįkart tikrai paskaičiau ir kraujas užvirė dėl jų ir klausantis Eglės žodžių. Nežinau tos moters ir negaliu sakyti, bet Mindaugas nėra toks žmogus, kokiu jį piešia. Jis ir apie ją jokio blogo žodžio nėra pasakęs. Tikiu, kad Mindaugas norėjo šeimos, nes tai, ką matome jo namuose, akivaizdu, kad tai jam itin svarbu. Neklausiau Mindaugo, ar jis nori vaikų, bet tai toks žmogus, kuriam svarbūs ne vakarėliai, o šeima, artimas ryšys. Ir jo brolio sūnus, kuris yra jo krikšto sūnus jaučiasi tarsi du tėčius turėtų. Berniukas mielai leidžia laiką su Mindaugu, kuris visada juo rūpinasi. Ir su tėvais jis bendrauja mielai. Nori būti kartu kuo daugiau, bet ne iš pareigos, o dėl to, kad kartu būti tiesiog gera“, – stebėjosi kaimynai.

Ji sakė, kad tik kartą kalbėjo su M. Kuzminsko mama Zita apie visą šią susidariusią situaciją. Krepšininko mama stebėjosi, kas galėjo nutikti, kad artimai bendravusios šeimos ir taip ilgai santykius puoselėję jauni žmonės galiausiai yra priversti skirtis tokiomis nemaloniomis aplinkybėmis.

DELFI primena, kad poros skyrybų dokumentai jau pasiekė teismą ir artimiausiu metu buvę įsimylėjėliai savo santykius aiškinsis su teisininkų pagalba.

2017-ųjų liepos 6-ąją, Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną, krepšininkas Mindaugas Kuzminskas susituokė su baleto šokėja Egle Andreikaite. Deja, jųdviejų santuokai nebuvo lemta tęstis. Neilgai trukus pasigirdo kalbų, kad pora skiriasi, tačiau pats sportininkas ir jo žmona žinios netvirtino iki pat 2018-ųjų spalio pabaigos.

„Kadangi gandai sklando jau ilgai ir anksčiau ar vėliau tai bus oficialu, noriu pranešt, kad mes su Egle skiriamės. Labai daug gražių akimirkų kartu, daug išmokta ir praeita, už ką galiu tik padėkoti ir palinkėti sėkmės. Gaila, kad per vėlai pamatėme ir supratome, kad vienas iš mūsų nori bandyti daryti savo karjerą, o aš norėjau šeimos ir vaikų. Deja, norai ne visada sutampa. Stengiausi viską išsaugoti, o dabar belieka tikėtis, kad besukant skirtingais keliais nugalės sveikas protas, niekas nesieks asmeninės naudos ar pykčių ir ateityje surasime savo laimes.

Labai tikiuosi visuomenės ir žiniasklaidos supratimo ir pagarbos privatumui, nespekuliuojant detalėmis".

Tokį įrašą savo "Instagram" paskyroje spalio 23-iosios naktį nusprendė palikti M. Kuzminskas, paaiškindamas gerbėjams ir pačią skyrybų priežastį.

Vestuves atšoko ypatingoje vietoje

Tuomet Niujorko „Knicks" klubo puolėjas M. Kuzminskas ir E. Andreikaitė vestuves Senojoje Varėnoje surengė po šešerių metų draugystės. Pora susižadėjo po penkerių metų, 2016 metų liepą.

Tuoktuves Senojoje Varėnoje krepšininkas pasirinko neatsitiktinai – čia, netoli Varėnos, vienkiemyje, yra įsikūrusi jo močiutė, kurią jis lanko kiekvienų vasaros atostogų metu. Vestuvių dieną Senosios Varėnos bažnyčią dekoratorės išpuošė dirbtinių baltų gėlių žiedais, nutiesė raudoną kilimą. Vos atvykus nuotakai, apsaugos darbuotojai užvėrė bažnyčios duris.

Santuoka vyko tik artimiausių kolegų bei draugų rate. Po ceremonijos jaunuosius, išeinančius iš bažnyčios, svečiai pasitiko žerdami baltų rožių žiedlapius. Bažnyčios tvoros vartus uždarę apsaugos darbuotojai neleido žiniasklaidai iš arti įamžinti jų šventės akimirkų.

Andreikaitę gina bičiulės

M. Kuzminsko įrašas socialiniuose tinkluose papiktino E. Andreikaitės aplinkos žmones. Ypač - E. Andreikaitės draugę Dovilę Urbanaitę. Vestuvių planuotoja dirbanti mergina DELFI prisipažino, kad toks krepšininko pareiškimas jai sukėlė pyktį. „Eglė visą laiką aplink save laikė tylos sieną, bet kai Mindaugas po visur ėmė skleisti savo iškreiptą skyrybų versiją, nebegali tylėti nei Eglė, nei jos artimiausieji, kurie žino tikrąją situaciją", – kalbėjo Eglės bičiulė. Pasiteiravus, kaip šiuo metu jaučiasi Eglė, jos bičiulė neslėpė: „Labai blogai. Tai yra sudėtinga ir daug streso kelianti situacija".

„Žinau, kad Eglė pirma nebūtų pradėjusi kalbėti, ji pati savyje tvarkėsi su ta situacija, bet vakar Mindaugo pareiškimas pribloškė mus visus", – tikino ji. Dovilė leido suprasti, kad jos draugės santuoka iširo ne dėl skirtingo požiūrio į gyvenimą, o dėl galimos išdavystės, todėl viešai išsakyta Mindaugo pozicija paprasčiausiai skiriasi nuo realybės. „Apie Mindaugo neištikimybę jau seniai visi puse lūpų kalba, o artimesnės aplinkos žmonės tą jau seniausiai žino", – DELFI sakė vestuvių planuotoja. Šią savo mintį Dovilė išsakė ir socialiniame tinkle „Instagram", kuriame nusprendė apginti savo draugę.

„Visų santykių svarbiausia sudedamoji dalis – ištikimybė. Esu laiminga vadindama Eglutę savo geriausia drauge jau 13 metų, nes mums abejoms lojalumas yra be galo svarbus, o nukrypimų į tiesiog šonus negalime toleruoti nei draugystėje, nei meilėje. Labai Tave palaikau ir myliu, sese!" – viešai skelbė ji. Anot Eglės geriausios draugės, šis skaudus faktas slėptas metus. „Tiesiog ji nėra ta, kuri po visur šūkautų, ką jis padarė. Turbūt pastebėjote, kad ji į visas šalis nedalina interviu, nesirodo daug viešumoje, yra gana privatus žmogus, bet žinau, kad ir jai trūko kantrybė", – tikino mergina.

Dovilė sako, kad stebėti geriausios draugės šeimos dramą jai buvo labai skaudu: „Žinote, kai kalba eina apie artimą žmogų, kraujas dar labiau užverda, nei kai kalba apie tave".

Netrukus po to socialiniame tinkle savo nuomonę apie poros skyrybas išsakė ir žinoma sporto žurnalistė Laima Janušonytė. Žinoma žiniasklaidos atstovė savo pareiškime rašė, kad ne viskas buvo tiesa. „Pažįstu šios poros abi puses, taip pat jų tėvus, ir noriu pasakyti, kad, ponai ir ponios- Jūs apsirinkate, kaltindami „Kuzios" žmoną Eglę. Deja, šioje istorijoje, kalta ne ji. „Lietuvos rytas" rašo: "skyrybas išgyvenantis M.Kuzminskas....." Nei velnio jis neišgyvena!", - teigia žurnalistė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1375)