Titulą ginanti Marijampolės „Sūduva“ šio sezono Lietuvos futbolo A lygoje iškovojo vieną iš svarbiausių pergalių.

Marijampoliečiai namuose 30-ojo turo susitikime 1:0 (0:0) palaužė ketvirtoje pozicijoje žengiantį „Trakų“ klubą.

Svečiai žaidė sau gana įprastą kamuolio kontrole paremtą žaidimą, tačiau čempionai atakavo pavojingiau, o pirmo kėlinio pabaigoje turėjo kelis puikius šansus išsiveržti į priekį.

Daug darbo turėjęs Tomas Švedkauskas itin sublizgėjo po Povilo Leimono smūgio galva. „Trakų“ vartų sargas pademonstravo įspūdingus refleksus ir išgelbėjo savo komandą.

Pačioje kėlinio pabaigoje kamuolio į savo vartus vos nepasiuntė vidurio gynėjas Kevinas Ntika Bondombe.

Svarbiu metu atsilaikę „Trakai“ gana pakiliai pradėjo antrą kėlinį. Kurį laiką pagrindinis veiksmas vyko aikštės viduryje, tačiau mačui artėjant į pabaigą aktyvesni buvo būtent svečiai.

Ivanui Kardumui teko porą sykių gelbėti komandą, kartą labai pavojingas Lajo Traore smūgis buvo blokuotas.

„Trakų“ ir Vilniaus „Žalgirio“ sirgalių apmaudui, 89-ąją minutę marijampoliečiai surengė žaibišką kontrataką ir pelnė pergalingą įvartį.

Po keitimo aikštėje pasirodęs Sandro Gotalas sulaukė puikaus komandos draugo perdavimo bei nukreipė kamuolį į vartus.

Per pridėtą laiką čempionai atsilaikė bei iškovojo itin svarbią pergalę.

Kitose rungtynėse Klaipėdos „Atlantas“ namie priėmė „Kauno Žalgirį“, bet ir vėl liko be taškų. Rezultatu 1:3 pralaimėję klaipėdiečiai patyrė penktą nesėkmę iš eilės.

Rungtynių pradžioje „Atlanto“ futbolininkai demonstravo, kad nesirengia vien gintis. Šeimininkai prie varžovų vartų kėlė kelis kampinius, o vieno iš jų metu Andrius Bartkus pataikė į skersinį.

„Kauno Žalgiris“ palaipsniui perėmė iniciatyvą ir netrukus išsiveržė į priekį. 16 minutę kamuolį iš varžovų perėmęs Gratas Sirgėdas prasiveržė arčiau vartų ir tolimu smūgiu nuginklavo vartininką Dawidą Smugą – 0:1.

Tačiau greitai rezultatas tapo lygus. 22 minutę neatsakingai sužaidus kauniečių gynėjams, įvartį galva pelnė Tadas Labukas.

35 minutę „Kauno Žalgirio“ vartininkas Martynas Matuzas gelbėjo savo komandą po Deivido Lukošiaus smūgio iš kelių metrų.

Iniciatyvą turėję Kauno žalgiriečiai kėlinį baigė būdami priekyje. 40 minutę G. Sirgėdas perėmė kamuolį, atliko perdavimą Aurimui Raginiui ir šis įvarčiu iš toli persvėrė rezultatą.

Antrą kėlinį energingai pradėjusi Komanda stengėsi padidinti savo persvarą. Aktyvus puolime buvo Rokas Krušnauskas. Tačiau puolėjui stigo tikslumo, kartą pavojingą jo smūgį atrėmė D. Smugas. Arti antro įvarčio buvo A. Raginis, iš kelių metrų pataikęs į skersinį.

Nors vieno įvarčio skirtumas žadėjo intrigą, „Kauno Žalgirio“ turima žaidybinė persvara neleido „Atlantui“ net pagalvoti apie varžovų vartų šturmą. O 85 minutę tašką padėjo R. Krušnauskas. D. Smugas nesugebėjo sugauti kamuolį ir tuo pasinaudojęs „Kauno Žalgirio“ puolėjas pasiuntė jį į tuščius vartus.

Rezultatu 3:1 nugalėję kauniečiai išsaugojo viltis pakovoti dėl medalių.

A lygos turnyro lentelė


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)