Derybų dėl Korėjos pusiasalio denuklearizacijos metu Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong-unas yra pareiškęs norą, kad minėtus objektus apžiūrėtų užsienio ekspertai. Tačiau ar jiems buvo išsiųsti kvietimai atvykti, nežinoma.

Pietų Korėjos nacionalinės žvalgybos tarnybos (NIS) atstovai šalies parlamento narius informavo, kad tarnyba atidžiai stebi Pungjė-ri branduolinių bandymų poligoną ir Tongčang-ri raketų bandymų kompleksą, tikėdamasi nustatyti galimų inspekcijų požymius.

„Pastebėta požymių, kad Šiaurės Korėja atlieka tam tikrus parengiamuosius darbus ir žvalgybinę veiklą prieš galimą užsienio ekspertų vizitą“, - „Yonhap“ citavo su žvalgybos informacija susipažinusį parlamentarą.

Pietų Korėjos prezidentui Moon Jae-inui praėjusį mėnesį apsilankius Pchenjane, Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong-unas pažadėjo uždaryti Tongčang-ri kompleksą ir leisti užsienio ekspertams stebėti jo išmontavimo darbus.

Šiaurės Korėja teigia Pungjė-ri poligoną išmontavusi dar gegužę, tačiau šią informaciją dar turi patvirtinti nepriklausomi stebėtojai.