Taip vaikas bus visada šalia, pirmosios investicijos nebus ypač didelės, galiausiai, vėliau dar kūdikiui pirkti daiktai gali būti transformuojami ir naudojami net iki pirmųjų vaiko mokyklinių metų, rašoma DECO IDĖJOS atsiųstame pranešime spaudai. Tačiau apie viską nuo pradžių…

Erdvė skirta tik mamai ir vaikučiui

Žindymas – procesas, kuriuo, jeigu tik galite, mėgaukitės, kadangi jis padeda sujungti mažojo ir mamos pasaulius. Tiesa, tam tikra prasme, tai ir intymus dalykas, tad atskiros erdvės sukūrimas – naudingas. Atskirti erdvę rekomenduojama įsigijus žindymo krėslą, kuris patogus ne tik dėl maitinimo, tačiau tam tikra prasme tampa puikia meditacine vieta tiek mamai, tiek vaikui. Ortopedinėmis savybėmis pasižymintis krėslas garantuoja stabilią nugaros poziciją. Tai ypač rekomenduojamas pasirinkimas mamoms, kurios ilgą laiką nešioja vaikus. Šiuo metu ypač populiarūs profesionalūs žindymo krėslai turintys ir atlošo savireguliacijos funkciją, tad maitinimas taps ypač malonus procesas.

Saugumas – svarbiausia

Jeigu planuojate kūdikio erdvę kurti savo kambaryje – tokiu atveju labai svarbu galvoti apie saugumą. Suprantama, kad tam tikrus daiktus teks išnešti, kitais papildyti savo miegamojo erdvę. Apžiūrėkite, kad greta lovos nebūtų elektros lizdų bei šviestuvų, kurie gali būti vaikui pasiekiami. Rekomenduojame kambaryje laikyti kuo mažiau sintetinių daiktų ant kurių vaikas ropos, prie kurių liesis.

Vaiko kambarys

Sintetiniai kilimai turėtų būti pakeičiami medvilniniais, kadangi ant jų kur kas patogiau sėdėti, nuo žemės patraukite dekoratyvinius aksesuarus (galima juos pakeisti pagalvėlėmis), iš kambario išneškite augalus, kuriuos gali pasiekti jau ropoti pradedantis vaikas. Užklotai, pagalvės, kilimai ir kiti daiktai, kuriuos pirksite kūdikiui, vėliau gali būti pernešami į jau įrengta vaiko kambarį. Taigi, pirkdami geriau iškart imkite lengviau valomus, juolab, tokio dizaino, kad tiktų jau ir paaugusiam vaikui, paaugliui.

Stumdant baldus nepamirkite, kad jie turi būti išdėstyti taip, kad būtų galima paprastai valyti grindis šlapia šluoste. Tokiu atveju didelė tikimybė, kad pavyks išvengti alergijų. Tai – puiki ligų prevencija.

Vaiko erdvės išskyrimas

Rekomenduojama atskirti ne tik žindymo, tačiau ir vaiko miegojimo, vėliau – žaidimų erdvę. Jie tėvų kambaryje, prie vaiko lovelės ar toje vietoje, kur jis bus žindomas, kur vaikas žais – sienų lipdukai suteiks erdvei žaismingumo. Taip pat funkcionaliai pasitarnaus ir plakatai bei paveikslai, kurie vėliau gali būti perkabinami iš tėvų kambario į naujai įrengta vaiko.

Vaiko kambarys

Atskyrus erdves nepamirškite pakoreguoti ir apšvietimą. Naktinės lemputės – puikus pasirinkimas. Kūdikiui tai suteiks jaukumo, o paaugusiam vaikui – saugumo jausmą. Geriau tvirtinti prie sienos, o ne statyti greta lovelės, kadangi paaugęs vaikas gali lįsti prie šviestuvo jungiklių bei laidų. Taip bus saugiau ir ramiau.

Smulkmenos, kurios tarnaus ilgus dešimtmečius

Vaiko kambarys

Formuojant vaiko erdvės interjerą norisi jį aprūpinti visomis reikalingomis smulkmenomis, kurios skatina ugdymąsi. Tai nereiškia, kad jos tarnaus iki dvejų metų. Svarbiausia mokėti transformuoti. Pavyzdžiui, daugelis mamų neįsivaizduoja kūdikio lovelės be virš jos besisukančios grojančios karuselės. Vaikui išaugus iš kūdikio lovytės tokia karusele gali būti kabinama ant sienos. Jeigu ji džiugina Mocartu – tai puikus būdas klausytis klasikos ir paaugus. Įsigykite karuselę, iš kurios grotuvas išsiima ir naudokite ją vežimėlyje, kai vaikas yra migdomas lauke.

Vaikai turi daug daiktų ir nesvarbu, ar jiems 1 mėnuo, ar 1-eri metai, ar jau greitai minėsite vaiko 10-tą gimtadienį. Daiktams ir tvarkai tiek tėvų, tiek jau vaiko atskirame kambaryje palaikyti puikiai pasitarnaus vaikiškos lovos, kuriose integruoti stalčiai. Tokiu atveju juose patogu laikyti įvairiausius daiktus.

Vaiko erdvės paruošimas nebūtinai turi būti brangus. Svarbiausia rinktis apgalvotus daiktus, kurie reikalingi ne tik kūdikystėje, tačiau ir paaugusiam vaikui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)