Buvo nufilmuota, kaip į šalia vieno ralio greičio ruožų esančios sodybos kiemą įvažiuoja „VW Passat“. Automobilio viražai ant išpuoselėtos vejos sodybos šeimininkų nepradžiugina: vienas jų puola lupti VW durelių, tačiau iš automobilio iššokę jaunuoliai paleidžia į darbą kumščius ir kojas. Prie automobilio pribėga dar vienas vyresnio amžiaus vyras, tačiau kliūva ir jam. Alaus buteliais ginkluoti vaikinai nepaliečia tik vyresnio amžiaus moters, bandančios agresyvius įsibrovėlius paauklėti rankoje laikoma šlepete.

Pastebėję, kad jų link bėga minia ralio žiūrovų, jaunuoliai sušoko į automobilį ir nuvažiavo, ant vejos palikę gulėti sumuštą žmogų. Agresyvūs jaunuoliai sprukdami nuo minios išvažiavo į greičio ruožą tuo metu, kai čia vyko varžybos. Laimei, tuo metu neatvažiavo nė vienas ralio dalyvis.

„VW Passat“ kelionė trasa truko neilgai. Visiškai netrukus jis buvo sustabdytas lauke ir čia kumščius į darbą paleido aplink susibūrę ralio žiūrovai. „Passat“ ekipažas nepasidavė tempiamas iš automobilio ir nurūko tolyn. Organizatoriai minėtame greičio ruože sustabdė varžybas, taip pat iškvietė policijos pareigūnus, medikus.

Prieš teismą stojo du Naujųjų Kietaviškių kaime (Elektrėnų sav.) gyvenantys chuliganai. Abiems tai buvo ne pirmiena - abu jau teisti anksčiau.

Redas Kabašinskas (gim. 1996 m.) 2017 m. buvo teistas dėl melagingo įskundimo ar pranešimo apie nebūtą nusikaltimą ir dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Rytis Nasutavičius (gim. 1998 m.) 2016 m. teistas už viešosios tvarkos pažeidimą.

Trakų teismas nustatė, kad rugsėjo 8 d. jie (su dar vienu vaikinu ir mergina) atvažiavo į Šuolių kaimą norėdami pažiūrėti ralio varžybų. Kaltinamieji paaiškino, kad per varžybų pertrauką užsigeidė alkoholio ir važiavo į kaimo parduotuvę. Įvažiavę į svetimą kiemą jie, pasak teismo, „demonstruodami aiškų žmogaus ir visuomenės negerbimą, elementarų moralės bei elgesio normų niekinimą, grubiai pažeisdami visuomenėje priimtas tarpusavio bendravimo taisykles ir elgdamiesi ypatingai įžūliai, tyčia, be priežasties“ užpuolė sodyboje buvusius žmones. R. Kabašinskas kumščiu smogė vyriškiui į galvą, o R. Nasutavičius parblokštą vyriškį ėmė spardyti.

Teismas abu pripažino kaltais ir skyrė baudas po 2 tūkst. eurų.