Nuo spalio 21-osios sulaikytas iranietiškų šaknų turintis Norvegijos pilietis. Jis kaltinamas sudaręs sąlygas Irano žvalgybai veikti Danijoje. Be to, jis dalyvavo planuojant išpuolį. Vyras kaltinimus neigia.

PET duomenimis, taikinys turėjo būti grupė Danijoje gyvenančių iraniečių, kurie pasisako už regiono, esančio aplink Ahvazo miestą, nepriklausomybę. Tačiau suėmus įtariamąjį grėsmė jiems neišnyko, sakė F. Borchas Andersenas. Trims asmenims skirta ypatinga policijos apsauga. F. Borchas Andersenas kalbėjo apie neįprastą ir „labai rimtą reikalą“.

Tačiau tyrėjai kartu aiškinasi, ar išeivijoje gyvenantys iraniečiai nėra nusikaltę Danijoje. Konkrečiai turimas omenyje kaltinimas pritarus terorui, susijusiam su išpuoliu Irane rugsėjo 22 dieną, per kurį žuvo 25 žmonės.

Dėl Danijoje planuoto išpuolio rugsėjo 28 dieną buvo surengta didelė policijos operacija. Tada kelioms valandoms buvo paralyžiuota didelė dalis Zelandijos salos su sostine Kopenhaga. Danijos žvalgyba tada buvo kritikuota, kad suteikė neįprastai mažai informacijos.