Komisija yra pradėjusi „išsamų“ šios bylos „tyrimą“, pranešė už konkurenciją atsakingos Komisijos narės Margrethe Vestager (Margretės Vestager) biuras.

„Ištirsime, ar Vokietijos regioninės ir vietos valdžios institucijos „Ryanair“ suteikė nesąžiningą pranašumą bendrovės konkurentų atžvilgiu, nors tai ir prieštarauja taisyklėms“, – nurodoma Komisijos paskelbtame pranešime.

Bus siekiama nustatyti, ar šios priemonės „galėjo kenkti kitoms oro bendrovėms ir galėjo daryti šalutinį poveikį kitiems Europos regionams“.

Tyrimas buvo pradėtas gavus skundą, kuriame teigiama, kad pigių skrydžių bendrovė šiame oro uoste, esančiame už maždaug 120 kilometrų į vakarus nuo Frankfurto, pasinaudojo priemonėmis, kurios prilygsta neteisėtai valstybės pagalbai.

„Sąžininga konkurencija yra labai svarbi vartotojams, darbo vietoms ir ekonomikos augimui, taip pat ir oro transporto operatoriams“, – pareiškė M. Vestager.

Anksčiau Briuselis buvo pradėjęs panašų tyrimą dėl bendrovės santykių su Prancūzijos Monpeljė oro uostu.

Tuo tarpu „Ryanair“ pirmadienį pranešė, jog dėl pilotų ir įgulų narių rengtų streikų jos pelnas pirmąjį finansinių metų pusmetį, t. y. balandžio–rugsėjo mėnesiais, sumažėjo 7 proc. iki 1,2 mlrd. eurų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)