Vis dėlto tiesa ta, kad netikėtumų dar tikrai gali pasitaikyti. Vieni iš jų veikiausiai pradžiugins, tačiau, matyt, bus ir tokių, kurie privers susikrimsti.

Šią temą gvildenantys portalo huffpost.com leidėjai surengė keleto šeimas sukūrusių vyrų ir moterų apklausą. Respondentų, be kita ko, buvo teiraujamasi, ką naujo apie lytinius santykius jie sužinojo jau būdami susituokę. Kaip matyti iš gautų atsakymų, šeimyninis guolis tikrai nėra apsaugotas nei nuo džiuginančių, nei nuo trikdančių potyrių.

Susituokus intymumas įgauna kiek kitokią prasmę

Vienas iš tų dalykų, kuriuos suvokiau tik tada, kai vedžiau, buvo supratimas, ką iš tiesų reiškia susisaistyti su kitu žmogumi. Intymūs mano ir žmonos santykiai iš nerūpestingo pasismaginimo iš pradžių virto mėgavimusi ir gilesniais potyriais, o galop tapo dar viena pilnaverčio bendravimo forma. Požiūris į intymumą ir aistrą ilgainiui pasikeitė. Kai žinai, kad su lytiniu partneriu esi suvestas ne spontaniškų abipusių užgaidų, o ilgalaikių įsipareigojimų, seksas ima teikti kur kas daugiau malonumo ir kurstyti daug stipresnes aistras.

Greita sueitis gali pasirodyti ne tik priimtina, bet ir pageidautina

Kai nesusituokę arba vienišaujantys bičiuliai giriasi net iki trijų valandų užsitęsiančiais meilės aktais, aš kartais nuoširdžiai nesuvokiu, kuriems galams eikvoti šitiek laiko ir energijos. Beje, save su žmona laikau profesionalais – kad lytiškai pasitenkintume, mums gali pakakti ir trijų minučių. Pasimylėję ir puikiai nusiteikę mes galime sėstis vakarienės, žiūrėti filmus arba nuveikti ką nors prasminga.

Prašymą pamasažuoti nugarą kartais reikia suprasti tiesiogiai

Kol nebuvome susituokę, dabartinės savo žmonos prašymą pamasažuoti nugarą suprasdavau kaip kvietimą pasiglamonėti, neišvengiamai pasibaigsiantį intymia sueitimi. Dabar, kai esu vedęs ir turiu daugiau metų, puikiai žinau, kad prašymą pamasažuoti nugarą kartais reikia suprasti tiesiogiai.

Savo vyrą galima įaudrinti ir be makiažo ar nėriniuotų apatinių


Visai nebūtina kaskart gražintis ir stengtis atrodyti seksualiai. Mano vyras elgiasi lygiai taip pat, nesvarbu, ar dėvėčiau patogias kelnaites ir trikotažinius marškinėlius, ar gundančius apatinius.

Dar pastebėjau, kad tada, kai pernelyg nesistengiu dėl savo išvaizdos, daug labiau pasitikiu savimi. Juk puikiai žinau, kad vyrą sugebu įaudrinti ir be makiažo, nėriniuotų kelnaičių ar kt. Toks supratimas sužadina manyje norą drąsiai bandyti naujus dalykus ir gebėjimą iš tiesų mėgautis seksu. Aš galiu pamiršti, kad neturiu tobulai lygios odos arba ryte esu susivėlusi. Intymiame susituokusios poros gyvenime tikrai mažiau įtampos, spaudimo ir įsipareigojimo viską atlikti nepriekaištingai.

Rožių žiedlapiai nesuteikia tiek romantikos, kiek tikimės

Vieną iš intymaus gyvenimo pamokų išėjau per savo vestuvinę naktį. Verta žinoti, kad užsisakius viešbučio numerį ir radus jame lovą, apibertą raudonais rožių žiedlapiais, prieš į ją gulantis tiesiog būtina nurinkti šias romantiškas puošmenas. Kadangi to nepadarėme, pačiame aistros įkarštyje suvokėme, jog intymus mūsų guolis atrodo kaip išimtas iš žmogžudystės sceną vaizduojančio kadro. Tokį įspūdį sudarė į sniego baltumo patalus įtrinti raudoni žiedlapiai.

Galima įprasti užsiimti seksu taip, kad apie tai nesužinotų namie esantys vaikai

Esu ką tik antrą kartą ištekėjusi. Naujasis mano vyras turi dvi nuostabias jaunas dukteris. Lygiai pusę vaikų globai skirto laiko jos praleidžia su mumis. Vadinasi, turėjome arba sugebėti užsiimti seksu tada, kai jos namie, arba susitaikyti su tuo, kad iš pusės vedybinio mūsų gyvenimo intymumas bus tiesiog išbrauktas. Be didelių svarstymų ir diskusijų pasirinkome pirmąjį variantą. Iš pradžių baiminausi, kad į kambarį bet kurią akimirką gali įeiti jo vaikai ir tai, ką išvys, juos be galo pašiurpins. Taigi, užsibarikaduodavome duris ir viską atlikdavome kuo tyliau. Neturiu nė menkiausio noro pasirodyti toms mergaitėms jodanti jų tėtušį. Dabar, kai jau esame įgudę, būtinybė apriboti įkarštį mums nekelia nė menkiausio diskomforto.

Sekso planavimas gali tapti normaliu įpročiu

Laikai, kai glamonėms galėdavome atsiduoti bet kur, bet kada ir skirti joms tiek laiko, kiek norėdavome, deja, praeity. Dabar intymaus gyvenimo ritmas šiek tiek primena verslo susitikimų grafiką. Spontaniškais aistros proveržiais kliautis nebeįmanoma, nes kokios nors aplinkybės gali sutrukdyti tą aistrą patenkinti. Apie kokius trukdžius čia kalbama? Kad ir apie ilgai lauktą televizijos laidą, treniruotę sporto klube, planuotą vonios terapiją ar dar ką nors.

Laikantis sekso grafiko, vargina pastangos nenumušti reikiamos nuotaikos

Susituokus seksas netenka dalies spontaniškumo, kurio nestigo pasimatymų laikais. Kartais intymias sueitis tenka planuoti. Deja, tada, kai žinau, kad vakare, kaip numatyta, būsiu apdovanotas aistringomis glamonėmis, ištisą dieną jaučiuosi įpareigotas nesugadinti reikiamos nuotaikos – nepasakyti ar nepadaryti ko nors kvailo ar neapgalvoto. Dėl šios priežasties bemaž visą laiką pratyliu ir apskritai stengiuosi būti tarsi nematomas.

Nėra nieko geriau už realybę

Kartais pravartu nustoti leistis į pernelyg drąsias erotines fantazijas. Argi neteko pastebėti, kad tada, kai muzikantai gerai vienas kitą pažįsta ir vienas kitu pasitiki, per koncertą jų atliktas kūrinys nuskamba geriau nei tas, kuris įrašytas albume?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (475)