Gaiviųjų gėrimų milžino ketvirčio pelnas padidėjo 30 proc. iki 1,9 mlrd. dolerių, lyginant su trečiuoju praeitų metų ketvirčiu. Tuo tarpu pajamos nukrito 9,2 proc. iki 8,2 mlrd. dolerių.

Įmonės pardavimai Šiaurės Amerikoje išaugo 12 proc. Daugiausia augo putojančių gaiviųjų gėrimų, kaip „Coca-Cola Zero Sugar“ ir „Sprite“, pardavimai, teigiama įmonės pranešime.

Kituose regionuose pajamos augo nesmarkiai: 3 proc. Pietų Amerikoje, 1 proc. Europoje, Artimuosiuose Rytuose ir Afrikoje.

Dviejose šalyse, Pietų Afrikos Respublikoje ir Filipinuose, „Coca-Cola“ pajamos sumažėjo dėl vyriausybių įvestų mokesčių gaiviesiems gėrimams.

„Džiaugiamės trečio ketvirčio pelno augimu ir toliau sieksime tapti dar labiau draugiška vartotojui gaiviųjų gėrimų įmone“, - teigė „Coca-Cola“ generalinis direktorius Jamesas Quincey.

„Coca-Cola“ pastaraisiais metais skelbė apie naujas investicijas kavos sektoriuje. Taip pat įmonė pranešė tirianti gėrimus su kanabidioliu, vienu iš kanapių sudedamųjų dalių, kuris, skirtingai nei tetrahidrokanabinolis (THC), nėra psichoaktyvusis kanabinoidas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)