Anot jo, iki šiol buvęs žymėjimas išliks, o gyventojams bus suteikiama papildomos informacijos apie degalų tinkamumą transporto priemonei.

„Žymėjimas tikrai turėtų ne klaidinti, o padėti susiorientuoti, ką reikia įpilti į baką“,– antradienį LRT radijui sakė V. Šukys.

Benzinas bus žymimas, nurodant oktaninį skaičių (95,98), ir raide E bei su skaičiais 5 ar 10 – jie nurodo maksimalų biodegalų kiekį tūrio vienete, o dyzelinas – raide B kartu su skaičiais 7, 10, 20 ar 30, nurodančiais maksimalų biodegalų kiekį.

Žiemą pirmos ir antros klasių arktinis dyzelinas, kaip ir iki šiol, bus papildomai žymimas viena ar dviem snaigėmis, o skirtas žemdirbiams – raidėmis „Dž“. Suskystintos naftos dujos bus žymimos LPG, suslėgtos gamtinės dujos – CNG, suskystintos gamtinės dujos – LNG.

Degalų žymėjimas nuo lapkričio bus suvienodintas visose Europos Sąjungos šalyse.

„Suvienodinimas įvedamas ne tik degalų srityje, bet ir automobilių gamintojų atžvilgiu – nuo praėjusių metų, naujai pagamintų automobilių bako dangteliuose taip pat yra naujas žymėjimas“,– teigė V. Šukys.

Pasak jo, prie kelio esančiose informacinėse lentose dabartiniai degalų pavadinimai išliks, o kur talpinti papildomą informaciją, priklausys nuo kiekvienos degalinės fizinių galimybių.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)