Grindims bet kuriuose namuose tenka didžiausias krūvis, todėl jų priežiūrai tenka skirti daug laiko. Iš prigimties esu linkusi ieškoti būdų, kaip pasilengvinti savo gyvenimą. Ne išimtis ir namų tvarkymas.

Dažnai greičiausias būdas apsitvarkyti yra tiesiog išsišluoti grindis. Visa bėda tame, jog tai darant sukyla daug dulkių, o mūsų vienas vaikas joms alergiškas. Atradau, kad puikiai veikia ant grindų pabarstytos naudotos drėgnos arbatžolės - jos sugeria dulkes šluojant.

Net keliuose mūsų kambariuose yra kilimai. Nuo seno naudoju paprastą ir pigų būdą jiems atnaujinti. Gausiai apibarstau juos soda ir po kokių 15 minučių išsiurbiu dulkių siurbliu. Taip ne tik atgaivinu jų spalvą, panaikinu nemalonius prisigėrusius kvapus, bet ir apsaugau nuo kandžių.

Esu atradusi dar kelis puikius ir nebrangius būdus prižiūrėti odiniams baldams. Kai vaikai ištepa juos tušinuku, tokias vietas pavalau šluoste, pamirkyta piene ir pėdsakų lyg nebūta!

Odos apmušalai atrodo kaip nauji, kai juos švariai nuvalau, o po to ištrinu suplaktu kiaušinio baltymu ir gerai išblizginu švaria šluoste.

Siūlau išbandyti ir mano naminį odos blizgiklį. Jį pasigaminu užvirinusi 3oo ml sėmenų aliejaus. Kai atvėsta, dar įpilu 3oo ml acto.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)