„Kai kurie ekonomistai sako, kad vienas iš geriausių posakių yra „Neturi pinigų –„nesiženyk“. Toks ir šiai dienai pritaikomas posakis. Žinoma, tautosakos ekspertai sako, kad tai yra šiuolaikinis posakis, ne iš mūsų senosios kultūros. Tačiau vis tiek apie vedybas ir pinigus yra labai daug patarlių „Be pasogos – ne nuotaka, be pinigų – ne jaunikis“, pasoga – tai kraitis. „Gera marti – kaip pasoga arti“, – pavyzdžius bėrė M. Aušra.

Pasak pašnekovo, tradicinei bendruomenei pinigai buvo labai svarbūs, ir ypač, ką į vyro ūkį atsineša jaunoji ir koks yra pats vyro ūkis.

M. Aušra pateikia ir kelis humoristinių posakių pavyzdžius.

„Kad ir akla, bet su kraičiu, kad ir kuprotas, bet ir bagotas“, šiek tiek su juoku buvo žvelgiama į tą piniginį santykį, ypač kalbant apie jaunavedžius. Vis dėlto tautosakos neėmė kažkas ir nesukūrė, išmintis iš gyvenimo atėjo į tautosaką. Reikia turėti omenyje, kad senojoje santvarkoje buvo šiek tiek kitaip, nei kad yra šiandien. Klausimas, ar būtent šią konkrečiai išmintį galima būtų taikyti šiandien, nes moterys yra laisvos rinktis už ko tekėti, tai to turtinio santykio yra mažiau šiais laikais“, – LRT TELEVIZIJAI sake M. Aušra.

Apibendrindamas finansinius patarimus, M. Aušra pabrėžė, kad tautosakoje atsispindinčios vertybės buvo doras darbas, saikas ir sveikas taupumas. Pavyzdžiui, patarlė apie saiką darbe: „Iš darbo nebūsi bagotas, o būsi kuprotas“, arba patarlė apie tai, kad pinigai lengvai neuždirbami – „Žmogus pinigus renka, velnias piniginę siuva“.